Weather (state,county)

Najnovije vijesti

820 Ultra-HD kanala do 2025.

Istraživačka firma NSR predviđa da će do 2025. biti više od 820 Ultra-HD kanala koji se emituju preko satelita. U najnovijem izveštaju kompanije se navodi da će DTH platforma biti lider u UHD tehnologiji.

NSR predviđa da će do 2025, svi regioni imati mogućnost da prate neke Ultra HD sadržaje, ne samo preko DTH već i preko kablovskih i IPTV operatera. Do 2025, DTH platforme će i dalje biti lider sa preko 560 4K i 8K kanala koji se emituju. Međutim, i kod kablovskih i IPTV operatera će se takođe vidjeti zdrav rast tražnje za novom uslugom sa preko 260 UHD kanala.

NSR između ostalog navodi da u odnosu na HDTV, veliki broj DTH operatera investira u UHD sadržaje i kompatibilne UHD set-top-boksove.

Studija takođe predviđa značajan rast prihoda za Ultra-HD, sa preko 370 miliona dolara od novog tipa sadržaja. Pored toga što je "sljedeća velika stvar" u TV emitovanja, za Ultra-HD se takođe očekuje da bude važna diferencijacija između DTH platformi. To će biti slučaj ne samo u razvijenim regionima, nego i u regionima u razvoju u kojima bi nekoliko UHD kanala mogli napraviti bitnu razliku u privlačenju pretplatnika u iznosu od nekoliko desetina, pa čak i stotina hiljada.

(rts.rs)

Nema komentara