Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Uskoro novi kanali Alpha One televizije

Vlasnik muzičkog kanala Alpha One HD potvrdio je za portal media-sat.net da planira uskoro pokrenuti još nekoliko kanala. Riječ je o kanalima A1 Balkan, A1 Espana i A1 World koji bi trebali biti pokrenuti do kraja novembra, te A1 HD Music i A1 HD News koji će startati oko Nove godine. A1 Balkan će pokrivati teme, muziku i ostale sadržaje sa prostora bivše Jugoslavije, A1 Espana će se baviti temama iz Španije i Balkana ali na španskom jeziku, dok će A1 World emitirati sadržaje iz cijelog svijeta na engleskom jeziku. A1 HD Music i A1 HD News će biti isključivo muzički, odnosno informativni kanali.

Novi kanali u početku neće emitirati putem satelita, ali će biti dostupni putem IPTV i kablovskih mreža i internet portala, a u nekim zemljama i putem digitalne zemaljske mreže.

Alpha One televizija otvorila je prije mjesec dana dopisništvo u Beogradu, a prije dva dana i na Kosovu, u Prizrenu. Slijedi otvaranje studija u Sarajevu u kojem će raditi novinari koji su nekada radili na televiziji Alfa iz Sarajeva.

Alpha One HD je pokrenut u martu ove godine, a od avgusta je dostupan putem satelita Eutelsat 16A. Moguće ga je pratiti i na našem sajtu na ovom linku.

Autor: media-sat.net

Nema komentara