Breaking News
recent

RAI, Mediaset i Sky Italia pripremaju nove kanale

Vodeće italijanske medijske grupacije RAI, Mediaset i Sky Italia namjeravaju ove godine pokrenuti nove kanale. Nove stanice će se pojaviti u tamošnjoj DVB-T mreži, a još uvijek nije poznato da li će se kanali distribuirati putem satelita. Također Discovery Italia najavila je gašenje stanice GXT.

Sky Italia će pokrenuti u digitalnoj mreži svoj 24-satni informativni kanal SkyTG24, a trenutno je dostupan samo za pretplatnike Sky Italia. Program SkyTG24 će se pojaviti na poziciji broj 27 u EPG, umjesto kanala ClassTV.

Mediaset planira pokrenuti 24-satni FTA kanal pod nazivom Novela, namijenjen ljubiteljima latinoameričkih telenovela i televizijskih serija. Prema dostupnim podacima Novela će zamijeniti postojeću stanicu Mediaset Shopping na poziciji 123 u EPG od 19. januara 2015.

Televizija RAI, koja trenutno posluje sa dva sportska FTA kanala RaiSport 1 i RaiSport 2, pokrenut će ove godine HD verziju kanala RaiSport 1. Istovremeno, s radom će prestati kanal RaiSport 2. Nova stanica RaiSport 1 HD će emitirati isti program kao i RaiSport 1 u SD rezoluciji.

Izvor: parabola.cz

Nema komentara:

Pokreće Blogger.