Breaking News
recent

Eutelsat TV nagrada: Al Jazeera Balkans najbolji 'News kanal'

Medijska kuća Al Jazeera Balkans osvojila je Eutelsat nagradu People’s Choice u kategoriji „News kanala“. Žiri Eutelsat TV nagrada, kojim predsjedava višestruko nagrađivani novinar RAI-ja Duilio Giammaria, u septembru je, u Parizu, odabrao finaliste ovogodišnjih nagrada. Za nagrade je ove godine konkuriralo više od 100 kanala iz 27 država.

Na gala svečanosti Noć Satelita održanoj sinoć u Rimu, nagradu je preuzeo Tarik Đođić, generalni direktor Al Jazeere Balkans. Ceremoniji dodjele nagrada prisustvovao je i Goran Milić, direktor Vijesti i programa Al Jazeere Balkans, te reporter Marin Veršić.

„Kada je prije 20 godina u mojoj zemlji, u Bosni i Hercegovini, stao rat, mi smo sanjali da igramo bilo kakvu ligu, jer sve je bilo uništeno: stadioni, sportski tereni, televizije, ljudi, mladi ljudi, mnogi životi... Prošlo je nešto vremena i došao je novi san: igrati neku evropsku ligu. I danas, večeras, igramo sa najboljima. I ne samo da igramo, evo pobjeđujemo u finalu Lige šampiona, zajedno sa našim kolegama iz drugih zemalja“, izjavio je Đođić.

Raznovrsnost, imaginacija, hrabrost, kreativnost i vanserijski kvalitet su samo neke od karakteristika kanala koji su odlukom međunarodnog žirija, odabrani za finaliste prestižnih Eutelsat TV nagrada.

„Nakon samo četiri godine u eteru, te nakon, naizgled, nemoguće misije emitiranja na četiri jezika jugoistočne Europe, pokrivanja prostora kojemu su ovdašnji ratovi, agresije, genocidi, izbjeglištvo još u jasnom sjećanju, skeptično dočekani, a onda s rastućim entuzijazmom prihvaćeni, nagrada publike za Al Jazeeru Balkans je golem poticaj i potvrda da smo na dobrom putu. Hvala publici“, izjavio je direktor Vijest i programa Al Jazeere Balkans Goran Milić.

Kanali čije je programske sadržaje žiri proglasio ovogodišnjim finalistima Eutelsat TV nagrada, takmičili su se za People’s Choice nagradu koja je ove godine pripala Al Jazeeri Balkans. U kategoriji „News kanala“ našlo se osam finalista: Al Jazeera Balkans, CCTV News, Euronews, France24, i24 News, M1, n-tv i Rai News 24.

Eutelsat nagrada People’s Choice je pokrenuta 2005. i omogućava gledateljima širom svijeta da glasaju za svoj omiljeni kanal. Nagrada se dodjeljuje u osam kategorija, uključujući news kanale, kao i dokumentarne, sportske i muzičke.

Sa 35 satelita koji opslužuju TV kuće, telekomunikacijske operatere, ISP-e i vladine agencije, čime dopire do dvije trećine svjetske populacije, Eutelsat je vodeći svjetski komercijalni satelitski operater. Eutelsat TV nagrade se dodjeljuju od 1998. godine, promovirajući najbolje programske sadržaje koji se emitiraju posredstvom Eutelsatove satelitske mreže.

(balkans.aljazeera.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.