Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Kako se kopa zlato vrijedno milione dolara? Pratite Zlatnu groznicu na Discovery Channelu

Discovery Channel novu godinu započinje sa Zlatnom sezonom, serijalima koji prate potragu za zlatom, bilo da se radi o klasičnom rudarenju, traženju zlata na morskom dnu ili pak stvarnoj igri potrage za blagom. Očito je da zlato ima posebnu moć nad ljudima širom svijeta, jer je program Zlatne sezone među najgledanijim na Discovery Channelu. Serijali Zlatna groznica i Zlato Beringova mora pobudit će sjaj u očima gledatelja, a neke možda i potaknuti da okušaju sreću u vlastitoj potrazi za blagom.

ZLATNA GROZNICA

Zlatna groznica (Gold Rush) vodeći je serijal po gledanosti na Discovery Channelu. U utorak 5. januara u 21 sat kreće nova, 6. sezona koja prati 3 tima u potrazi za zlatom.

Prošle je godine Todd Hoffman ustao iz pepela i spasio svoju ekipu od bankrota. Ove sezone posjeduje zlatom bogato tlo, iskusan tim, te je u poziciji nastaviti svoj sretni niz. No, Todd je veliki sanjar, a ove godine čak je i njegov tim zaprepašten nevjerovatnim ciljem koji je postavio za kraj nove sezone. Po prvi put, na terenu će raditi čak tri generacije Hoffmana, uključujući i njegovog 16-godišnjeg sina, koji čuva obiteljsku tradiciju živom. Jedino što Toddu stoji na putu do uspjeha je njegov ego. Može li ga uspješno obuzdati ili će konačno dati mladom Parkeru Schnabelu dugo očekivanu priliku za zaradom novca?

U međuvremenu, Parker Schnabel ima pune ruke posla. Prošle je sezone iskopao zlata u vrijednosti od nevjerovatnih 3 miliona dolara. Ipak taj uspjeh nije došao bez cijene, s obzi­rom da je većina članova tima ostala suzdržana po pitanju još jedne sezone pod vodstvom mladog šefa. Parker je napunio 21 godinu i sada na teži način saznaje kako jedna sezona zlata nema nikakve veze s onom sljedećom. Prisiljen je prisjetiti se svega što ga je njegov voljeni djed John naučio i tako pokušati izbjeći katastrofu. Parker će ove sezone morati učiniti puno više od pronalaska velike količina zlata, on će morati shvatiti kako se postaje vođa muškaraca.

Tony Beets, zvani "Viking" je legenda Klondikea. Kako se prošle sezone približavao kraj zime, Tony je konačno ostvario svoj cilj od milion dolara, i to uz pomoć 75 godina starog rudarskog bagera. No ove godine mora osposobiti stroj koji nije radio duže od 30 godina, a sve to kako bi uopće mogao tražiti zlato. Tony želi dokazati kako je starinski način pronalaska zlata najbolji, te kako je kopanje budućnost rudarenja zlata u Klondikeu.

Šesta sezona serijala Zlatna groznica prepuna je šokantnih obrata, s količinama zlata koje premašuju sve što su naši rudari ikada prije pronašli. Ali pitanje je...ko dobiva sve? Pratite novu sezonu serijala Zlatna groznica od 5.1.2016. u 21:00 i svjedočite drami koja će se odvijati u vodećem serijalu Discovery Channela.

ZLATO BERINGOVA MORA

Zlato Beringova od nedjelje 3.1.2016. u 21:00 kreće s petom sezonom u kojoj se odvija napeta potraga za zlatom na dnu mora. Zimsko je vrijeme u Nomeu na Aljaski, a kopači zlata nalaze se pod pritiskom većim nego ikada prije. Nakon haosa koji je vladao prošle zime, novi propisi stupaju na snagu, a to znači kako je sezona rudarstva još kraća. Rudari moraju ostvariti profit u manje od mjesec dana.

Za 27-godišnju Emily Riedel ovo je zaista uzbudljiva godina - ona je okupila prvu isključivo žensku ekipu koja traga za zlatom. Hoće li joj se ovaj eksperiment isplatiti, ili će se Emily ponovno suočiti s pobunom na Beringovom moru? Emily se mora suočiti i s bivšim partnerom, a sada žestokim suparnikom Zekeom Tenhoffom. Hoće li ovaj eksplozivni par napokon moći staviti prošlost iza sebe? Ili će se povijest ponoviti? U međuvremenu, Sean Pomrenke, maksimalno koristi kratku sezonu kako bi ostvario svoj san tražeći zlato na lokaciji koja oduvijek slovi kao jedna od najbogatijih zlatom. Zlato Beringova mora otkriva stvarne opasnosti posla koji nimalo ne nalikuje tipičnom dana u uredu. Kako prolaze dani, ambiciozni tragači za zlatom imaju samo jednu opciju: pronaći zlato prije isteka roka.

Nema komentara