Breaking News
recent

Promovisan satelit: Yahlive osvaja Balkan!

Yahlive Satelitski operator i Adriatic Tours S.L. Španija – RTV mreža A1 Internacional organizovali su protekle nedelje trodnevnu promociju Yahlive satelita u Sarajevu.

Yahlive Satelitski operator i Adriatic Tours S.L. Španija – RTV mreža A1 Internacional potpisali su u septembru 2015 godine strateški Ugovor o suradnji i emitiranju na EUROPA I MENA bimu za gledatelje iz balkanske, španske i latinsko-američke zajednice, a informacije o ovoj saradnji javno su obznanjene tokom promocije koja je prethodila svečanoj večeri u sarajevskom hotelu Europa, ali i na konferenciji za štampu koja je održana u istom hotelu. Na konferenciji su se mogle sresti brojne javne ličnosti iz regiona, političari, sportisti, muzičari, ali i pripadnici diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini.

Radi se o Strateškom Ugovoru o suradnji i kapacitetima trenutno jednog transpondera na kojem će pod posebno povoljnim uvjetima mediji iz Španije, Balkana i Latinske Amerike emitirati svoje programe na više jezika: bosanski, srpski, hrvatski, albanski, turski, španjolski, engleski i arapski. Ovi free-to-air kanali će biti dostupni gledateljima Yahlive koji su na MENA beamu na Yahsat 1A satelitu koji se nalazi na 52.5 Istok. Set od dvadesetak kanala već se može gledati u cijelom svijetu na navedenom našem satelitu.

Ovaj projekat je u skladu s obje poslovne strategije Yahlive i Adriatic Tours S.L. – A1 RTV Mreže Internacional, koje se fokusiraju na izgradnju mostova između različitih zajednica diljem svijeta a posebno naše regije i na pružanju popularnih sadržaja iz domaće i inostrane TV produkcije. Komentirajući partnerstvo, gospodin Sami Boustany, CEO Yahlive je istakao:

Naš cilj je pružiti raznovrsnost sadržaja za širok dijapazon publike i zajednica unutar našeg otiska, a mi smo oduševljeni jer smo potpisali taj ugovor upravo sa A1 RTV mrežom kako bi se proširio naš doseg ka balkanskim i španskim gledateljima. Dogovor s A1 RTV mrežom je dokaz Yahlive predanosti za povezivanje s različitim grupacijama gledatelja diljem našeg područja pokrivenosti i pružanja usluga našoj publici s visokokvalitetnim informativnim i zabavnim kanala, koje ovaj Ugovor donosi.

Yahlive već služi veliki broj istaknutih zajednica, uključujući arapsko, perzijsko, afganistansko, tursko i kurdsko govorno područje. IPSOS istraživanje provedeno ranije ove godine, istaknulo je da Yahlive ima najveći ukupni rezultat zadovoljnih novih kupaca među regionalnim davaocima satelitskih usluga te da je postao najveća tvrtka za satelitsko emitiranje u regiji u smislu broja kanala i gledatelja.

G. Mahir Zisko, generalni direktor Adriatic Tours SL Španija uvijek ističe:

Sretni smo objaviti naše strateško partnerstvo u oblasti satelitskog emitiranja. Naša vizija je stvoriti mostove između naroda i ljudi iz različitih etničkih i kulturnih sredina i uz potporu Yahlive, taj san postaje stvarnost. Adriatic Tours S.L. će kroz RTV mrežu A1i druge programe koji su ili će biti prisutni na našem satelitu, ponuditi svim glavnim medijskim tvrtkama iz Europe, posebno onim na Balkanu, u Španiji i Latinskoj Americi, priliku da predstave svoje aktivnosti i programe na ovom prestižnom satelitu.

A1 RTV mreža sa svih šest TV programa je na satelitu YAHLIVE 52.5 istočno, a gledatelji širom svijeta mogu pratiti naše programe na novim daleko širim prostorima svijeta. Prva smo Balkanska RTV mreža koja je uz Europsko tržište ušla i na tržišta Bliskog Istoka, Azije i Afrike, što otvara neslućene mogućnosti za sve kompanije sa naših prostora, a koje bi kroz svoju promociju u programima A1 željele privući strane investitore, a i ostvarivati poslovnu suradnju sa kompanijama sa Bliskog Istoka.

Naša kompanija je kroz Ugovor o strateškom partnerstvu sa jednom od najvećih svjetskih kompanija u svijetu – YAHLIVE Abu Dhabi, iskoračila u budućnost, a most između vjera, kultura i civilizacija koji gradimo dobio je punu podršku, dodao je Žiško.

Yahlive, sa sjedištem u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, lansiran je 2011. godine kao joint venture između vodećeg svjetskog satelitskog operatera SES, i Yahsat i pionirski je Emiratski satelitski operator u potpunom vlasništvu kompanije Mubadala, jedne od vodećih investicijskih kompanija u Abu Dhabiju i Emiratima.

Yahsat nudi višenamjenska satelitska rješenja (vladine i komercijalne) za širokopojasna emitiranja, emitiranje za vladinje ili komercijalne svrhe, komunikacije i sl. diljem Bliskog istoka, Afrike i Europe, u Srednjoj, Južnoj i jugo-zapadnoj Aziji. Kompanija je sa sjedištem u Abu Dhabiju, UAE, te u potpunom vlasništvu Mubadala Development Company, investicijskim fondom Vlade Abu Dabija. Yahsat je prva tvrtka koja na Bliskom istoku i Africi nudi višenamjenske satelitske usluge, uključujući:

• YahClick – nudi internet kućna rješenja, poslovna rješenja i transport rješenja
• YahService – nudi upravljanje i telekomunikacijska rješenja za Vlade
• YahLink – nudi IP podna rješenja, umrežavanje poduzeća i kapacitet backhauling
• Yahlive – joint venture između Yahsat i ASTRA SES, vodeći svjetski satelitski operater, nudi selektivan izbor premium TV kanala

Yahsat prvi satelit Y1A uspješno je pokrenut u travnju 2011. godine, a tvrtka je drugi satelit Y1B uspješno lansirala u travnju 2012. Yahsat je najavio da planira lansirati svoj treći satelit, Al yah 3, 2016., povećala je svoje komercijalne Ka-band pokrivenosti diljem Afrike i, po prvi put, u Brazilu.

pressserbia/media-sat.net

Nema komentara:

Pokreće Blogger.