Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Roland Garros uživo na Eurosportu 1 i 2

Drugi Grand Slam sezone traje od 16. maja do 5. juna, a gledatelji Eurosporta će po prvi put moći pratiti i kvalifikacije za ovaj prestižni turnir. Prošlogodišnji pobjednik Stan Wawrinka je 4. nositelj, a titulu mu neće biti lako odbraniti obzirom da su među nositeljima sva velika imena tenisa. Novak Đoković, favorit i vodeći na ATP ljestvici, prošle je godine izgubio u finalu. To je bio treći Đokovićev poraz na Roland Garrosu, oba prijašnja puta izgubio je od Rafa­­ela Nadala (2010, 2014). Španjolac će igrati svoj najdraži turnir koji je do sad osvojio 9 puta u posljednjih 11 godina. Doduše, nije u najboljoj fizičkoj formi, no pobjeda u Parizu mogla bi biti nagovještaj za veliki povratak među tenisku elitu, od zadnjeg osvajanja naslova French Opena prije dvije godine.

U ženskom singlu, Serena Williams, takođe vodeća na WTA ljestvici, favoritkinja je za osvajanje naslova. 34-godišnja američka tenisačica braniteljica je naslova kojeg je osvojila tri puta u karijeri (2002.,2013., 2015.).

Organizatori turnira najavili su kako će ovogodišnja novčana nagrada biti znatno viša. Nagradni fond Roland Garrosa 2016 iznosi 32.017.500 eura, što je porast od 14 % s obzirom na prošlu godinu. I muški i ženski pobjednik pojedinačnog turnira osvojit će po 2.000.000 eura.

Roland Garros će se prenositi uživo na Eurosportu 1 i 2.

Nema komentara