Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Novogodišnja turneja - Četiri skakaonice na Eurosportu

Kao i svake sezone, Eurosport će direktno ispratiti najprestižnije takmičenje u ski skokovima, novogodišnju turneju "4 skakaonice". Eurosport ljubitelje ski skokova vodi na specijalno putovanje po Evropi tokom decembra, na kojem će pratiti letove preko brda širom Evrope, od Norveške i Rusije do Njemačke i Švajcarske. Posljednjih dana 2016. godine najbolji skakači dolaze u Njemačku, gdje startuje turneja “Četiri skakaonice”. www.media-sat.net  Svake godine od 1952. Njemačka i Austrija su domaćini takmičenja, o čijem osvajanju mašta svaki ski skakač. Pobjednik turneje je sportista sa najviše osvojenih poena na sve četiri skakaonice.

Legenda turneje je Jane Ahonen, jedini sportista koji je pet puta trijumfovao. Njegova četvrta titula je ostala upamćena, jer je te 2006. godine prvi put u istoriji viđena podjela prvog mesta, jer je i Jakub Janda sakupio isti broj bodova. Njemačka je najuspješnija nacija sa 16 pobjeda, 15 je zabilježila Finska, Austrija 14, a Norvežani su deset puta pobijedili.

Nova FIS sezona, koja je startovala krajem novembra u finskoj Ruki, na svom vrhuncu biće od 31. decembra do 6. januara, kada su na programu “Četiri skakaonice”, Oberstdorf i Garmiš-Partenkirhen u Njemačkoj i Insbruk i Bišofshofen u Austriji. Olimpijski šampion iz 2002., četvorostruki šampion svijeta i pobjednik 28 takmičenja Svjetkog kupa, Martin Šmit je od prošle sezone član zimskog tima Eurosporta. Tokom cijele zime, Šmit će biti prisutan na svakom borilištu, gdje će pre i poslije takmičenja u direktnom prenosu dati svoju analizu.

Direktni prenosi turneje “Četiri skakonice” počinju već 28. decembra, kada će gledaoci moći da prate kvalifikacije za glavno takmičenje u Oberstdorfu, koje je na 137m dugoj skakonici na programu dan kasnije. Tradicionalno, ski skakači Novu Godinu dočekuju u Garmiš-Partenkirhenu, gdje su za 31. decembar zakazane kvalifikacije za glavno takmičenje koje je na programu prvog dana 2017. godine.

(eurosport.rs)

Nema komentara