Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Dubrovnik: Republika - dokumentarni serijal na kanalu Viasat History

U srijedu, 3. svibnja, na Viasat History kanalu započinje emitiranje šestodijelne igrano-dokumentarne emisije Dubrovnik: Republika, koju je Viasat World otkupio od Hrvatske radiotelevizije. Emisija će se prikazivati u 47 zemalja svijeta: od Rusije i Poljske, preko Turske, pa sve do afričkih zemalja, svake srijede u 21:00 sat.

Dubrovnik: Republika, autora Božidara Domagoja Burića, otkrit će gledateljima zanimljivosti vezane uz period dubrovačke nezavisnosti. Tako će se moći saznati kako je Dubrovnik postao poznat po diplomaciji, s kim je sve održavao dobre trgovačke veze, zašto su dubrovačke krčme bile jedne od najživopisnijih mjesta u Europi i tko su bili najznamenitiji Dubrovčani o kojima i danas pričaju u svijetu.

Uz emitiranje, Viasat History odlučio je pokrenuti i kampanju u okvirima Hrvatske, unutar koje je organizirana i nagradna igra na službenoj internetskoj stranici republika.viasathistory.com.hr. Cilj nagradne igre je zainteresirati osobe za proučavanje dubrovačke povijesti kroz deset kratkih kviz pitanja. Sve osobe koje pristupe nagradnoj igri ulaze u bubanj za vrijednu glavnu nagradu: budžet za putovanje do Dubrovnika i smještaj za četiri osobe u hotelu Dubrovnik Palace (5*) u periodu od 15. – 18. lipnja ove godine.

>> NAGRADNA IGRA: KOLIKO DOBRO POZNAJEŠ DUBROVNIK?

SVEČANI PROGRAM POVODOM EMITIRANJA

Viasat World i Hrvatska radiotelevizija održali su u srijedu i svečani program kojim su najavili početak emitiranja HRT-ove dokumentarne emisije na Viasat History kanalu. Pred stotinjak ljudi, čelnici Viasat Worlda i HRT-a su ispričali njihovo viđenje ove iznimno bitne suradnje.

„Viasat World je europska firma, a Viasat History je samim time fokusiran na europsku povijest. Dubrovnik: Republika savršeno pristaje u ovu viziju. Zbog važne uloge Dubrovnika u povijesti Europe, ovo nije samo priča o Dubrovniku – ovo je priča o djeliću Europe koja je relevantna za sve naše gledatelje!“, izjavila je Karin Heijink, potpredsjednica programa i proizvoda u tvrtki Viasat World.
Emma Jones (VP Commercial Affairs), Karin Heijink (VP Content and Products), Nataša Nedeljković (Regional Distribution Manager Pay TV FYC), Tamas Horvath (Commercial Director)

„Za Dubrovnik se uglavnom zna da je na Mediteranu, manje da je u Hrvatskoj. Zato mi je drago da je upravo ova serija prvi filmski projekt u kojemu je Dubrovnik glavni lik, a ne samo kulisa. Nadam se da ćemo pridonijeti da svi koji su o Dubrovniku nešto čuli i koji su ga imali prigodu vidjeti doznaju što on zapravo jest. U tome je smislu Viasat World Limited naš fenomenalan partner. Jako smo sretni što će se hrvatska kultura i povijest prikazati gotovo cijelomu svijetu. To se ne može platiti novcem“, izjavio je Božidar Domagoj Burić, autor emisije, tijekom pozdravnog govora publici.

Uz događaj i vrijednu kampanju, koja obuhvaća i nagradnu igru, nastavljena je uspješna suradnja između dvije tvrtke koja je započela 2012. godine kupnjom serijala „Hrvatski kraljevi“, čiji je autor također Božidar Domagoj Burić.

(tportal.hr)

Nema komentara