Weather (state,county)

Najnovije vijesti

United Group novi vlasnik Nove TVVlasnik Nove TV, CME, juče je objavio da je dogovorio prodaju svojih vodećih televizijskih mreža u Hrvatskoj i Sloveniji medijskoj grupi United Group, koja je u većinskom vlasništvu američkog investicijskog fonda KKR uz suinvestitora Europsku banku za obnovu i razvoj.

CME nastavlja čvrsto vjerovati u važnost televizije kao medija i zadovoljan je što kupac dijeli isto mišljenje. Vjerujemo da će United Group biti odlična potpora za uspješan nastavak rasta ovih vodećih tvrtki u regiji.

U priopćenju za medije poslanom od strane kupaca KKR-a, kupci CME-ovih kanala izjašnjavaju zadovoljstvo glede nove investicije: Jean-Pierre Saad, direktor KKR-a rekao je: „KKR podržava razvoj medija i telekomunikacijskih tvrtki kako bi snažno rasle u sadašnjem digitalnom ekosustavu. Ulaganjem u visokokvalitetne lokalne i međunarodne sadržaje podržat ćemo timove United Groupa kako bi nastavili pružati raznolik i atraktivan sadržaj svim svojim korisnicima diljem regije. KKR, EBRD i United Group blisko će surađivati sa svim relevantnim tijelima kako bi osigurali glatku tranziciju, u skladu s europskim standardima ".

Dirk Werner, direktor informacijsko-komunikacijskih tehnologija EBRD-a, izjavio je: "Današnja objava snažan je glas povjerenja u hrvatsko i slovensko gospodarstvo od strane vodećeg međunarodnog investitora i pružat će potrošačima izravan pristup visokokvalitetnom lokalnom i međunarodnom digitalnom sadržaju. "

Zaključenje prodaje očekuje se do kraja ove godine i ovisi o ispunjenju određenih uvjeta, među kojima je dobivanje regulatornog odobrenja.

Izvor: dnevnik.hr

Nema komentara