Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Discovery Communications i Google najavili pokretanje revolucionarne serije Discovery TRVLRDiscovery Communications i Google najavili su pokretanje revolucionarne serije Discovery TRVLR koju su stvorili VR timovi Discoveryja i Googla. Prvi dio će se emitirati 3. Novembra ekskluzivno na YouTube-u, na DiscoveryVR.com i aplikaciji Discovery VR. U virtualni svijet serije gledatelji će moći zakoračiti pomoću novih Google VR naočala Daydream View, kao i uz pomoć Cardboarda. Serija će se moći gledati putem Interneta, te Android i iOS telefona.

Ova jedinstvena serija vodi gledatelje direktno u različite uglove svijeta na svih sedam kontinenata. Uz pomoć prikaza od 360° “Discovery TRVLR” istražuje jedinstvene kulture, fascinantne rituale i neobične tradicije koje se mogu naći na prostorima Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Australije, Afrike, Antarktika i Evrope. Gledatelji zalaze u nevjerovatna okruženja, a ono što će vidjeti, čuti i iskusiti otkrit će im pravu prirodu svjetova u koje su uronili. “Discovery TRVLR” gledateljima pruža osjećaj aktivnog sudjelovanja u otkrićima koja putovanja svijetom čine dragocjenim iskustvom.

“Gledatelji od Discoveryja očekuju inovacije koje ih mogu odvesti na mjesta koja će zadovoljiti njihovu želju za istraživanjem i pustolovinom.“ Izjavila je Rebecca Howard, viša potpredsjednica odjela za nove platforme i partnerstava pri Discovery VR. “Googlov VR tim dijeli strast za pričama u virtualnoj stvarnosti i iznimno nam je drago zbog saradnje na seriji ‘Discovery TRVLR,’ našem dosad najambicioznijem poduhvatu."

Serija “Discovery TRVLR” se sastoji od sedam poglavlja, svako istražuje jedan kontinent i svako počinje izlaskom, a završava predivnim zalaskom sunca. Epizode unutar poglavlja prate fascinantne pripadnike lokalnih zajednica, koji predstavljaju rituale i tradiciju svoje kulture. Poglavlja o Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Aziji, Africi, Evropi i Australiji sadrže po 6 epizoda, a poglavlje o Antarktiku 2 epizode. Cijela serija ukupno broji 38 epizoda.

Discovery Communications je već mnogo puta do sada modernu tehnologiju povezivao s inovativnim sadržajem i pričama. Discovery VR nastavlja tu tradiciju i stvara sadržaj koji obogaćuje živote gledatelja. U programu se nalazi preko 160 iskustava, a novi se sadržaj redovno dodaje na svim platformama. Aplikacija Discovery VR pokrenuta je u avgustu 2015., i od tad je zabilježeno 4.3 miliona preuzimanja i preko 123 miliona pregleda.

Epizode snimane u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Aziji, Africi, Australiji i Evropi napisao je i režirao Addison O’Dea. Produkciju potpisuje studio Here Be Dragons. Epizode snimane na Antarktiku je režirao Barry Pousman uz produkciju Yes Please Thank You. Kreativni producent serije je Saschka Unseld, dobitnik nagrade Emmy.

Nema komentara