Breaking News
recent

Eurosport i Snap, Inc. - zajedno do mlađe publike olimpijskih igaraDiscovery Communications i Eurosport su zajedno s kompanijom Snap, Inc. sklopili strateški ugovor o oglašavanju i sadržaju, koji predstavlja novu saradnju vezanu za Olimpijske igre u Pjongčangu 2018. Korisnici Snapchata širom Europe moći će na platformi Discover uživati u, za njih posebno krojenom uzbudljivom sadržaju s Olimpijskih igara.

Za Snap, Inc. je ovo prva višejezična saradnja u Europi, kojom će se kroz novi i mobile-first pogled na Olimpijske igre, brojne robne marke moći povezati s mlađom generacijom publike. Tu se radi i o sadržaju izvan kulisa uzbudljivih takmičenja poput snowboardinga, spusta, freestyle skijanja i hokeja, kao i o aktualnim pričama sa sportašima i zvijezdama iz sportskog života, s kojima se publika želi povezati.

U okviru ovog prvog europskog partnerstva na više razina, dnevno će se kreirati priče od materijala samih korisnika Snapchata – nazvane Our Stories, kao i Publisher Stories koje će Eurosport kreirati iz medijskog sadržaja posvećenog Olimpijskim igrama. Za originalan sadržaj dostupan kroz Our Stories zadužen je tim urednika Snapchata, a povezivat će ga s Eurosportovim snimkama s Olimpijskih igara. Eurosport će bilježiti svaki trenutak akcije na svojem streaming servisu, Eurosport Playeru.

Kroz Publisher Stories Eurosporta korisnici Snapchata će moći osjetiti svo uzbuđenje najvećeg svjetskog sportskog događaja, približit će se akciji i moći će sami putem platforme kreirati i dijeliti sadržaj te ga obogaćivati uz full-screen grafike, tekst, animacije i zvuk. Discovery će za područje Europe za oglašivače pripremiti posebne Snap Ad pakete, pomoću kojih će brendovi imati priliku doprijeti do mlađe i digitalno orijentirane publike.

„Drago nam je da uzbuđenje i strast koji se vezuju uz Olimpijske igre možemo prenijeti direktno do dinamične i angažirane Snapove mlade publike. Discovery tako nastavlja ispunjavati svoje obećanje da će Olimpijske igre gledati više ljudi, na više ekrane nego ikad prije“, izjavio je Michael Lang, predsjednik za međunarodni razvoj i digital pri Discovery International. „Kroz ovo partnerstvo Discovery donosi originalan i inovativan sadržaj Olimpijskih igara do jedne od najmoćnijih i najutjecajnijih platformi društvenih medija u svijetu.“

“Snapchat ljubiteljima sporta pruža neusporediv način da iskuse Olimpijske igre i povežu se sa svojim omiljenim sportašima. S Discoveryjem smo već ostvarili odličnu saradnju, vezanu uz njihov legendarni Shark Week“, izjavio je Ben Schwerin, podpredsjednik za partnerstva pri Snap Inc. „ Drago nam je da ćemo našu saradnju proširiti na Europu kako bi korisnici Snapchata uživali u Olimpijskim igrama na najbolji mogući način.“

Jonathan Davies, izvršni direktor za međunarodno oglašavanje i partnerstva za Discovery i Eurosport je izjavio: „Uzbudljivo je biti „dom“ Olimpijskih igara na Snapchatu u Europi, i pružiti našim sponzorima i oglašivačima ekskluzivan pristup publici i interakciji Snapchata tokom jednog od najvećih sportskih događaja u 2018.“

Snapchat u Europi koristi prosječno 57 miliona ljudi dnevno, a 25 % korisnika pametnih telefona u Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj koriste Snapchat svaki dan. Snapchat zajednica je angažirana i aktivna, korisnici širom svijeta posjećuju Snapchat više od 20 puta svakog dana i pri tome kreiraju preko 3 milijarde Snapova sa svojim kamerama (media-sat.net). Globalno, korisnici Snapchata u prosjeku aplikaciju koriste 30 minuta dnevno, a oni mlađi od 25 godina u prosjeku 40 minuta dnevno.

Dvije kompanije najavile su ranije ove godine saradnju u SAD-u, vezanu uz Shark Week i kreiranje mobile-first emisija za Snapchatovu Discover platformu. Premijera prve saradnje „Shark Week na Snapchatu“ bila je u julu, a emisiju je pogledalo preko 17 miliona gledatelja.

Discovery Communications ima ekskluzivna televizijska i multimedijalna prava za 50 zemalja i teritorija u Europi za Olimpijske igre od 2018 – 2024. godine. Tokom prošle godine, Discovery je pojačao svoju međunarodnu digitalnu aktivnost sa BAMTech Europe JV, što je rezultiralo dvostrukim povećanjem pretplatnika za Eurosport Player, te novim OTT JV sa ProSieben i pokretanjem Discovery i Eurosport kanala s Amazonom u Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj.

 

Nema komentara:

Pokreće Blogger.