Breaking News
recent

Prijenos ZOI uz korištenje tehnologije virtuelne stvarnosti uživo na Eurosportu



Gledaocima će biti dostupno više od 50 sati prijenosa uživo putem tehnologije virtuelne stvarnosti (VR – Virtual Reality), prikazivanje sadržaja na zahtjev i odabir najboljih momenata iz Pjongčanga.

Prijenosi najznačajnijih momenata sa Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu 2018, uključujući ceremonije otvaranja i zatvaranja.

Posebna Winter Olympics Eurosport VR aplikacija dostupna na iOS i Android telefonima.

Za Eurosport ovo su prve u potpunosti digitalne Igre u Evropi, a gledaoci širom kontinenta biće u mogućnosti da pristupe prijenosu svakog trenutka uživo putem Eurosport aplikacije i sajta.

Eurosport fanovima širom Evrope prvi put predstavlja prijenos Zimskih olimpijskih igara uživo putem tehnologije virtuelne stvarnosti (VR - Virtual Reality). Aplikacija Winter Olympics Eurosport VR će biti jedino mjesto u Evropi gdje će fanovi moći u potpunosti da se užive u Igre koristeći VR tehnologiju, sa preko 50 sati dostupnog programa u koji će biti uključeni neki od najznačajnijih momenata iz Pjongčanga.

Gledaoci će biti u mogućnosti da uz pomoć VR tehnologije uživo prate veliki broj zimskih disciplina kao što su alpsko skijanje, karling, umjetničko klizanje, hokej na ledu, ski skokovi, skeleton, snoubording kao i ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara. Eurosport će u ponudi imati i mogućnost gledanja sadržaja na zahtjev i preglede najboljih momenata svakoga dana u VR tehnologiji. Prijenos programa je omogućio Olympic Broadcasting Services (OBS), partner Eurosporta na Igrama.

Fanovi će biti u prilici da potpuno personalizuju svoje iskustvo praćenja Olimpijskih igara tako što će, uz pomoć šest različito pozicioniranih kamera, moći da biraju ugao gledanja svih događaja. VR iskustvo će biti dostupno putem tehnologije Intel True VR, koja koristi veći broj kamera i kreira posebno virtuelno 360 stepeni okruženje kako bi gledaoci bili što bliži akciji.

Ralf Rivera, direktor sektora Eurosport Digital, je izjavio: ‘’Kompanija Discovery teži da transformiše iskustvo gledanja Zimskih olimpijskih igara, a upravo mogućnost praćenja svakog momenta svih događaja, iz svakog ugla uz pomoć VR tehnologije je korak ka ostvarenju tog cilja. Na ovakav način želimo da uključimo što veći broj ljudi da prate Igre širom različitih uređaja i da ponudimo nešto novo mlađoj publici. Nadamo se da ćemo uspjeti da motivišemo fanove da još više prate svoje omiljene sportove.’’

Aplikacija će biti dostupna za iOS i Android telefone od 1. februara 2018. po cijeni od 0.99 eura. Takođe, biće dostupna i na specijalizovanim online prodavnicama za Samsung Gear VR, Google Daydream i Windows Mixed Reality uređaje.

Prijenos Olimpijskih igara na Eurosportu podrazumijeva i korištenje jedinstvene tehnologije prvi put u istoriji ovog sportskog događaja. Jedan od primjera je i “Kocka Eurosporta” (Eurosport Cube), odnosno inovativni studio u kom će uz pomoć uvećane stvarnosti (augmented reality) i unaprijeđenih podataka biti stvoreno trodimenzionalno i interaktivno okruženje za tim stručnjaka koji će za Eurosport analizirati i komentarisati dešavanja sa Igara.Ovakva postavka će timu stručnjaka pružiti mogućnost da gledaocima predstave vrhunsku analizu najboljih momenata od 900 sati akcije uživo, prikazujući detalje i smjernice koji će odrediti na koji način će šampioni osvojiti zlato.

Prijenos Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu na Eurosportu počinje u četvrtak, 8. februara, kako uživo, tako i na zahtjev na svim uređajima. Digitalne platforme Eurosporta – Eurosport aplikacija i sajt www.eurosport.com/olympics - su jedine destinacije na kojima će fanovi širom Evrope moći da prate svaki minut, svakog takmičara i svaki sport – online, na mobilnim ili tablet uređajima, i umreženim tv uređajima. Gledaoci će biti u mogućnosti da personalizuju i definišu sopstveno iskustvo praćenja Olimpijskih igara – tako što će birati šta, kada i kako gledaju.

Izvor: eurosport rs

Nema komentara:

Pokreće Blogger.