Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Uskoro kreće albanski informativni kanal A2, u ekskluzivnom partnerstvu sa CNN-om



Gener2, jedna od vodećih tvrtki u Albaniji, najavila je lansiranje prvog informativnog televizijskog kanala – A2, u ekskluzivnom partnerstvu sa CNN-om, svjetskim liderom u području news TV kanala.

Glavni produkcijski centar A2 kanala bit će smješten u Gradu Tirani, dok će informativni centri biti rasprostranjeni po drugim gradovima Albanije i regije.

Budući da su obje tvrtke lideri u svojim sektorima, Gener2 i CNN ujedinit će lokalnu i globalnu ekspertizu, standarde i kapacitete potrebne za lansiranje novog informativnog TV kanala koji će s emitiranjem vijesti 24/7 krenuti do kraja ove godine, a bit će namijenjen stanovnicima Albanije te velikom broju Albanaca koji žive u dijaspori.

“Pokretanjem CNN partnerske televizije sa sjedištem u Tirani, željeli smo podignuti ljestvicu u proizvodnji informativnog sadržaja i promijeniti medijsku stvarnost u Albaniji, nudeći brz, analitičan i pouzdan izvor informacija. U procesu razvijanja ovog novog medijskog pothvata, kreirali smo partnerstva s potvrđenim medijskim stručnjacima bogatog iskustva, kao i vodećim svjetskim tehnološkim, kreativnim i komunikacijskim tvrtkama, zbog čega vjerujemo da će konačni proizvod nadmašiti sve trenutno prisutno u ovom segmentu, na lokalnom i regionalnom medijskom planu“, izjavio je Bashkim Ulaj, CEO tvrtke Gener2.

Kao ekskluzivni CNN partner, novi kanal će svoju orginalnu programsku shemu dodatno obogatiti i selekcijom odabranog CNN sadržaja i vijesti, prevedenih na albanski jezik.

“A2 ima potencijal donijeti novi i jedinstven stil novinarstva u Albaniji, samim time što predstavlja ekskluzivno partnerstvo CNN-a za ovu zemlju i postaje dio mreže više od 1 100 svjetskih podružnica. Iznimno se veselimo suradnji s tvrtkom Gener2 u nadolazećim mjesecima obuka, konzultacija i zajedničkih ideja u cilju kreiranja medijske platforme koja cilja postati informativni lider u Albaniji“, rekao je Greg Beitchman, potpredsjednik Content Sales and Partnerships, CNN International Commercial.

Izvor: nacional.hr

Nema komentara