Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Nova srbijanska platforma na poziciji 23,5E za kablovske i IPTV operatere



Telekom Srbija i SES Video uvodi deset TV kanala na tržišta zemalja bivše Jugoslavije posredstvom orbitalne pozicije 23,5 E.
Prema novom višegodišnjem sporazumu između tvrtki SES i Telekom Srbija, srbijanski operater zakupljuje satelitske kapacitete na satelitu Astra 3B za distribuciju novog TV paketa za kablovske i IPTV mreže diljem Evrope, sa fokusom na Srbiju, Hrvatsku, BiH, Sloveniju, Makedoniju i Crnu Goru. Novi paket će u početku činiti sedam TV kanala uključujući Agro TV, Film Klub, Kitchen TV, Star TV i Ženska TV. Dodatna tri kanala biće uvrštena tokom ljeta.

"Ovo je značajan korak za nas jer sada šaljemo naš lokalni i regionalni sadržaj u Evropu putem naših partnerskih mreža," rekla je Marijana Vukašinović, voditeljica upravljanja sadržajem u Telekomu Srbija. "Ovaj TV paket će nuditi različite srbijanske i regionalne kanale gledateljima diljem Evrope. Radili smo sa tvrtkom SES na mnogo raličitih projekata godinama i nismo se mogli sjetiti boljeg partnera na kojeg se možemo osloniti."

Tehnički parametri:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 12,534 GHz, pol. V, SR 12320, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Conax

Nema komentara