Breaking News
recent

M7 i Dorcel pokreću novi kanal Vixen na satelitu

 

Luksemburška grupacija M7, u vlasništvu Canal +, distribuiraće Vixen, novi premium TV kanal za odrasle dostupan u HD rezoluciji, od Dorcel Group.


Prema ugovoru, Vixen će se od 1. februara 2021. distribuirati putem satelitskih platformi  M7 na Astri  23,5 stepeni istočno i na 1 stepen zapadno, omogućavajući isporuku kanala Vixen trećim operaterima širom Evrope. U tu svrhu, M7 Platform Services pruža cjelovito satelitsko distribucijsko rješenje, uključujući šifriranje, kodiranje i multipleksiranje, kao i podršku operatora na prvom nivou podrške.


Kao dio sporazuma o satelitskoj distribuciji s M7, Vixen će biti dostupan putem svih  M7 brendova, počevši od Canal Digitaal (Holandija), TV Vlaanderen (Flandrija) i Skylink (Češka i Slovačka). Ostale M7 platforme TéléSat (Valonija), Online.nl (Holandija), HD Austrija (Austrija), UPC Direct (Mađarska) i Focus Sat (Rumunija) slijede uskoro. Ugovor s Dorcel Group također uključuje distribuciju premium kanala za odrasle Dorcel TV i Dorcel XXX, oba u HD-u, putem svih gore spomenutih M7 platformi.


Kanalski agent sa sjedištem u Amsterdamu IBSBM plasirat će Vixen operaterima u raznim evropskim regijama, uključujući Beneluks i nordijske zemlje.

(broadbandtvnews)


Nema komentara:

Pokreće Blogger.