Weather (state,county)

Najnovije vijesti

CNN Portugal uskoro počinje

 Još jedna država u Evropi imat će lokalnu mutaciju američkog vijesti i informativnog kanala CNN. Portugalska medijska grupa Media Capital Group potpisala je ugovor o licenci sa Turner Broadcasting System Europe za pokretanje kanala CNN Portugal.
Datum pokretanja novog kanala nije objavljen, međutim, očekuje se da će započeti do kraja ove godine.

"Radimo na ovom projektu nekoliko mjeseci, definitivno namjeravamo započeti emitiranje u posljednjem kvartalu ove godine," rekao je za TVI izvršni direktor Media Capital-a Mário Ferreira iz Jornal-a das 8.

Portugalska kompanija Media Capital odgovorna je za implementaciju programa i rad novog televizijskog kanala. CNN treba pružiti obuku, savjete i pristup sadržaju.
Prema portugalskoj kompaniji, daljnje informacije bit će objavljene kasnije, nakon pregovora s regulatornim tijelima (ERC).

 




Economia Online priopćila je kako će CNN Portugal zamijeniti postojeći informativni kanal TVI24, ali nije pružio dodatne detalje o rasporedu promjena. CNN Portugal takmičit će se s još dva portugalska televizijska kanala - RTP 3 i SIC Notícias.

Najava sporazuma Media Capital-a s CNN-om dolazi tačno šest mjeseci nakon što je Mário Ferreira izabran za predsjednika odbora Media Capital-a, a 14. maja 2020. postao je vlasnik TVI-a i kupio 30,22% dionica kompanije. Zanimljivo je da CNN već postoji na portugalskom. CNN Brasil djeluje od 15. ožujka 2020.

Pored TVI24, Media Capital emitira i TVI kanal, kao i tematske programe TVI Reality i TVI Ficçao. Takođe posjeduje 4 radio stanice: Comercial, M80, Cidade i SmoothFM, proizvođača pluralnog sadržaja i brojne internet platforme.

Media Capital zatvorio je 2020. godinu sa gubitkom od 11,1 miliona eura, što je rast od 80% u odnosu na prethodnu godinu (gubitak od 54,72 miliona eura).

izvor: satkurier.pl

Nema komentara