Weather (state,county)

Najnovije vijesti

ProSiebenSat.1 produžio ugovor s Evropskom ligom američkog fudbala

 

Njemačka medijska grupa ProSiebenSat.1 produžila je svoje partnerstvo sa Evropskom fudbalskom ligom (ELF) najmanje do 2026. godine.  Prema novom ugovoru, kompanija će prenositi 30 utakmica na svom besplatnom kanalu Maxx (dvije po kolu), počevši od sezone 2023. Također će prenositi utakmice na svojoj platformi ran.de.Evropska nogometna liga je takmičenje u stilu NFL-a koje je izgradilo snažnu bazu navijača u Njemačkoj. Generalni direktor ELF-a Željko Karajica rekao je da je porodica ProSiebenSat.1 „od prvog dana snažan i važan partner našoj ligi. To što zajedno nastavljamo ovim putem je prekretnica za naš razvoj. Evropski fudbal nikada ranije nije imao takvu medijsku prisutnost.”

Alexander Rösner, viši potpredsjednik u ProSiebenSat.1 diviziji Seven.One Sports i čelnik za sport, dodao je: „Sa više vremena za emitiranje, priča o uspjehu ELF-a se nastavlja. Vjerovali smo u ovu ideju od samog početka i drago nam je što možemo pratiti Ligu na njenom putu da postane 'Liga šampiona evropskog fudbala'.”

Obnovljeno partnerstvo ima dodatni značaj za ProSiebenSat.1, koji je izgubio prava na pokrivanje NFL-a krajem 2022. godine. Emiter je odigrao ključnu ulogu u širenju profila NFL-a u Njemačkoj, ali je posljednji ciklus prava otišao rivalskom RTL-u, koji će predstaviti franšizu na svojim TV i streaming servisima. 

Evropska fudbalska liga (ELF) je profesionalna liga američkog fudbala. Liga (od sezone 2023.) se sastoji od 17 timova lociranih u Njemačkoj , Poljskoj , Španiji , Austriji , Italiji , Švicarskoj , Mađarskoj , Češkoj i Francuskoj , s planovima za proširenje na 24 tima u 2025. godini. Nova liga je zvanično nastala u novembru 2020., a startala je 19. juna 2021.

Nema komentara