Weather (state,county)

Najnovije vijesti

SyFy Germany otkupio TV seriju The Ark

 

NBC Universal Global Networks Germany stekla je pay-TV prava na naučno-fantastični serijal The Ark, koji će se emitovati na SyFy-u na teritorijama njemačkog govornog područja.U produkciji kompanije Electric Entertainment sa sjedištem u LA-u, serija se odvija 100 godina u budućnosti kada su počele misije planetarne kolonizacije kao nužnosti da se osigura opstanak ljudske rase.

Prva od ovih misija na svemirskoj letjelici poznatoj kao Ark One susreće se s katastrofalnim događajem koji uzrokuje ogromna razaranja i gubitak života. S obzirom da je preostalo više od godinu dana prije nego stignu do ciljane planete, nedostatka zaliha za održavanje života i gubitka vodstva, preostala posada mora postati najbolja verzija sebe kako bi ostala na kursu i preživjela.

Serija od 12 epizoda debitovala je na SyFy- u u SAD-u 1. februara, a prodata je i Španiji, Francuskoj, Portugalu, Balkanu, Rumuniji i Poljskoj u prethodnim ugovorima.

Karin Schrader, potpredsjednica odjela za programiranje i akvizicije u NBC Universal Global Networks Germany, rekla je: „Sci-fi programi se izuzetno dobro prevode širom svijeta, posebno oni koje stvaraju dva najlegendarnija producenta naučne fantastike – Dean Devlin i Jonathan Glassner. ”

Electric Entertainment pod vodstvom Deana Devlina, koji također stoji iza serija kao što su The Libraries i Leverage: Redemption, proširio je svoju produkcijsku granu prošle sedmice, promocijom Marka Franca na čelo produkcije i novim imenovanjima u timu.

Nema komentara