Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Warner Bros. Discovery će prikazivati US Open na 45 tržišta širom Evrope

 

Američka teniska asocijacija USTA je postigla novi, petogodišnji sporazum sa tvrtkom Warner Bros. Discovery da emituje US Open na 45 tržišta širom Evrope, uključujući ekskluzivni pristup na 42 teritorije.

Sporazum uključuje live prava sa svakom utakmicom na svakom terenu koja je dostupna za prijenos na discovery+ i Eurosport aplikacijama, pored televizijskog prijenosa uživo tokom turnira na Eurosportu 1 i 2. Tržišta koja uključuju i nordijske zemlje, također će imati opciju prikazivanja najboljih mečeva na free-to-air kanalima Warner Bros. Discovery.

Ovaj novi sporazum između Warner Bros. Discoveryja i USTA uključuje pokrivanje za sva tržišta u Evropi osim Austrije, Francuske, Njemačke, Italije, Španije, Velike Britanije i Irske; i ne-ekskluzivnu pokrivenost u Lihtenštajnu, Luksemburgu i Švajcarskoj. Sporazum isključuje pokrivenost u Rusiji.
Obnovljeno partnerstvo znači da će Eurosport proširiti svoju povezanost s US Openom na više od 25 godina nakon prvog prijenosa turnira 2001. godine. Kao 'dom tenisa', Warner Bros. Discovery prikazuje više mečeva uživo od bilo kojeg drugog emitera, sa preko 720 sati tenisa uživo godišnje, uključujući pokrivanje svakog Grand Slam turnira, ATP sezone na 10 tržišta, Laver Cupa, plus svaki olimpijski teniski meč. 

US Open će biti dostupan preko discovery+ u Danskoj, Finskoj, Holandiji, Norveškoj i Švedskoj. Warner Bros. Discovery posjeduje ekskluzivna prava na Australian Open u Evropi, Roland-Garros (isključujući Francusku), Wimbledon na 12 tržišta, plus vrhunske događaje u Velikoj Britaniji i Irskoj.
"Oduševljeni smo što nastavljamo odnos sa našim dugogodišnjim, pouzdanim medijskim partnerom za emitovanje, koji je posvećen emitovanju US Opena na dokazane i inovativne nove načine evropskoj publici", rekla je Kirsten Corio, glavni komercijalni direktor USTA. "Nakon rekordnog US Opena prošlog ljeta, i tokom uzbudljivog vremena za tenis, radujemo se što ćemo nastaviti rasti interesovanje za naš spektakularni Grand Slam zajedno sa Warner Bros. Discovery."

Vijest dolazi nakon što je Warner Bros. Discovery prijavio rekordan angažman publike na mnogim velikim tržištima nakon US Opena 2022. Ovo uključuje najbolju izvedbu striminga na svojim digitalnim platformama, udvostručavajući svoju publiku iz godine u godinu na Discovery+ i osiguravajući najveću gledanost na Eurosportu 2, s kanalom posvećenim prikazivanju lokalno relevantnih zvijezda na svakom tržištu. 

Kao neprikosnoveni 'dom tenisa', naš brend je sinonim za sport. Tokom proteklih 25 godina, navijačima smo donijeli neke od najupečatljivijih trenutaka u istoriji US Opena, dok konstantno povećavamo gledanost turnira širom Evrope“, rekao je Trojan Paillot, potpredsjednik, Sports Rights Acquisitions and Syndication, Warner Bros. Discovery Europe.

“Kao partner od povjerenja USTA-e, razvili smo dokazanu strategiju da iskoristimo punu skalu naših kanala i platformi za prikazivanje najšire moguće publike. Ovo u kombinaciji s našom teniskom stručnošću, tehnologijom i sposobnošću pripovijedanja bez premca znači da nudimo obožavateljima dublje i zanimljivije iskustvo gledanja iz godine u godinu. Radujemo se daljem proširenju naše veze sa ovim istorijskim turnirom kako bismo omogućili da otključamo moć tenisa kako bi uživali gledaoci širom naših tržišta.” 

Stručna analiza Grand Slam šampiona, uključujući Matsa Wilandera i Johna McEnroea, pomogla je Eurosportu da dovede US Open do najšire moguće publike, dopunivši njegov prijenos uživo, i pomogla je doprinijeti da više od milion jedinstvenih korisnika dnevno posjećuje Eurosport.com radi teniskog sadržaja tokom prošlogodišnjeg turnira.

Nema komentara