Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Warner Bros. Discovery osigurao prava na Ligue 1 u Španiji

 

Warner Bros. Discovery je sklopio ugovor sa ekskluzivnim međunarodnim distributerom za premium francuski fudbal, beIN Media Group, o preuzimanju ekskluzivnih prava na emitovanje francuske Ligue 1 fudbala u Španiji do kraja sezone 2022-2023 i kampanje 2023-2024. .

Novi sporazum znači da će Eurosport Španija isporučiti potpunu ekskluzivnu pokrivenost francuske fudbalske lige preko svojih TV kanala i digitalnih platformi u Španiji. Španski gledaoci će moći pratiti dvije prvenstvene utakmice uživo na kanalima Eurosport Spain, dok će ostale utakmice moći pratiti uživo i na zahtjev na Eurosport aplikaciji.

Warner Bros. Discovery je sklopio ugovor sa benIN Media Group i ključnim svojstvima Ligue de Football Professionnel, posebno Ligue 1 Uber Eats i Trophee des Champions.

Izvještavanje o francuskoj fudbalskoj ligi počet će ovog vikenda direktnim prijenosom utakmice AS Monako protiv PSG-a u subotu 11. februara u 17 sati u Španiji. Utakmica se može pratiti simultano na Eurosport 2, španskom FTA kanalu DMAX i Eurosport App.

„Veoma smo zadovoljni i ponosni što možemo publici u Španiji ponuditi potpun i ekskluzivan pristup jednoj od najboljih fudbalskih liga na svijetu koja okuplja neke od najvećih zvijezda u sportu kao što su Messi, Neymar i Mbappé. Warner Bros. Discovery je referenca za ljubitelje sporta širom Evrope i, sa ovom novom akvizicijom, španska publika će moći da uživa u ovom velikom međunarodnom sportskom događaju koji doprinosi WBD-ovom opsežnom katalogu sportskih sadržaja i dodaje veliku vrednost Eurosportovoj ponudi kroz svoje kanala i digitalnih platformi u Španiji,” rekao je Alessandro Araimo, generalni menadžer Warner Bros. Discoveryja za Italiju i Iberiju.

Nema komentara