Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Star Trek "Discovery" će završiti s petom sezonom

 

Paramount+ će zaključiti sci-fi seriju Star Trek: Discovery petom i posljednjom sezonom koja će debitovati početkom 2024.

Emisiju, koja je kultnu svemirsku avanturu vratila na male ekrane 2017. godine, producira CBS Studios u saradnji sa Secret Hideout i Roddenberry Entertainment.

Paramount je najavio da se emisija bliži kraju, a Tanya Giles, direktorica programa u Paramount Streamingu, opisala je emisiju kao "vječnog favorita".

David Stapf, predsjednik CBS Studios, u međuvremenu je prokomentarisao: „Serija je vratila omiljenu svjetsku franšizu, i baš kao i njeni prethodnici, Discovery je odao počast nasljeđu Zvjezdanih staza 'beskonačne raznolikosti u beskonačnim kombinacijama', predstavljajući najbolje od onoga što mi mogli bismo biti kao ljudi kada slavimo naše razlike.”

Posljednja sezona pratit će kapetana Burnhama (Sonequa Martin-Green) i posadu USS Discoveryja dok otkrivaju misteriju koja će ih poslati u epsku avanturu širom galaksije da pronađu drevnu moć čije je samo postojanje namjerno skrivano vijekovima .

Star Trek: Discovery je šesti spin-off iz originalne serije Zvjezdanih staza koja se prikazivala tri sezone na NBC-u između 1966. i 1969. Njegov debi 2017. označio je renesansu na malim ekranima za franšizu nakon 12 godina odsustva i bio je prvi u sve većem broju emisija koje su sada u produkciji, uključujući i Star Trek: Strange New Worlds uživo i animirane Star Trek: Lower Decks.



Nema komentara