Weather (state,county)

Najnovije vijesti

William Shatner ispričao kako je dobio ulogu kapetana Kirka u seriji Zvjezdane staze

 

Američki glumac William Shatner se, na jednom od intervjua prije nekoliko dana, prisjetio kako je uspio dobiti ulogu kapetana Jamesa T. Kirka u originalnoj seriji Zvjezdanih staza iz 1966. godine .
Kao što svi ljubitelji Treka znaju, Jeffrey Hunter je dobio ulogu u prvom pokušaju NBC-jeve emisije u pilotu Zvjezdanih staza , “the Cage”, kao kapetana Christophera Pikea. „Jeffrey Hunter, zgodan momak, bio je pravo ime“, kaže Shatner. “Predstavili su pilot NBC-u i onda je došlo do tog trenutka kada  rukovodioci NBC-a – odlučuju kupiti ili ne kupiti. Kupiti ili ne kupiti, to je pitanje! Rekli su: 'Ne, nećemo to kupiti, jer nam se ne sviđa. Ali sviđa nam se ideja. Zato prepišite, prepravite i mi ćemo vam dati novac da to učinite.' Nikada prije ili poslije nisam čuo da se to dogodilo.” (Da budemo pošteni, to se zapravo dogodilo mnogo puta od tada).

„Tako su išli okolo tražeći novog kapetana“, nastavio je Shatner. “Bio sam u New Yorku na nekom poslu. Nazvali su me i rekli: 'Hoćete li doći i vidjeti pilot?' Sa idejom da ja budem kapetan. I gledao sam pilot i pomislio, 'O moj Bože, to je stvarno dobro. Zašto ga nisu kupili?' Ipak glumci su bili malo teški.

Zvjezdane staze: Originalna serija (eng. Star Trek: The Original Series ili skraćeno TOS) u kojoj je glavnu ulogu imao William Shatner, premijerno se emitirala od 8. septembra 1966. do 3. juna 1969. godine s ukupno 79 emitiranih i 80 produciranih epizoda.

Nema komentara