Weather (state,county)

Najnovije vijesti

5W: TV Sljeme promijenila SR

Hrvatska komercijalna televizija Z1 (TV Sljeme) promjenila je vrijednost symbol rate na svom districijskom signalu na satelitu Eutelsat 5 West A (5°W).



SR je smanjen sa 2444 na 2100. Ostali parametri su ostali nepromijenjeni.

TV Sljeme s eksperimentalnim emitiranjem započela je 30. srpnja 2004. godine s koncesijom za grad Zagreb. Prvi glavni urednik bio je Branko Kuzele koji je i danas urednik. Današnji glavni urednik je Franjo Gregurić.

Početkom 2006. godine Z1 televizija promijenila je vlasničku strukturu i uvela novu programsku shemu u kojoj se posebna pozornost obraća informativnom i zabavnom programu.

Z1 je prva među hrvatskim televizijama uvela i mogućnost javljanja uživo koristeći 3G mobilnu tehnologiju. Reporteri se tako javljaju s terena putem mobilnih telefona sa video opcijom.

Na zagrebačkoj televiziji između ostalih emisija nalaze se ili su se nalazile i Noćna mora Željka Malnara, prijenosi NFL-a, Večernji pressing Nevena Cvijanovića, Vježbanje demokracije Branka Vukšića, Index, Sport Nedjeljom u 13:30, Ćiroskop Miroslava Blaževića, Opasne veze Tihomira Dujmovića, Rubala show dr. Drage Rubale itd.

TV Sljeme emitira svoj program i u platformi Digi TV na satelitu Intelsat 10-02 (0.8°W) kodirano u sistemu nagravision3.

Novi tehnički parametri na 5W:

Satelit: Eutelsat 5 West A

Frekvencija: 11.472 GHz

Polarizacija: H

Symbol Rate: 2100

FEC: 5/6

Kodiranje: nema

Nema komentara