Breaking News
recent

TV Jasmin se vraća na satelit

Komercijalna bosansko-hercegovačka televizijska stanica TV Jasmin uskoro bi trebala svoj program ponovno emitirati putem satelita.

TV Jasmin će se ponovno pojaviti na satelitu nakon pauze koja je trajala nešto više od tri godine. Stanica će se pojaviti na satelitu u narednom periodu, možda čak sljedećeg mjeseca, potvrdila je za portal media-sat, press služba TV Jasmin. U toku su pripreme i pregovori sa potencijalnim provajderima, a jedna od mogućih varijanti je i saradnja sa tzv. BH Sat platformom koja će u narednom periodu startati na satelitu Eutelsat 16A (16°E).

Nezavisna televizija Jasmin osnovana je 1998. godine u gradu Vitez (BiH) i iste godine je počela s emitiranjem programa zemaljskim putem pokrivajući signalom Vitez, Travnik, Zenicu, Busovaču i druga mjesta srednje Bosne. Dana 02.04.2008. godine TV Jasmin je startala na satelitu na poziciji 16 st. istočno, emitirajući nekodirano na transponderu STN Slovenija. Početkom februara 2009. godine stanica je prestala emitirati na satelitu.

TV Jasmin emitira zabavni program, muziku, vijesti, dokumentarni program, serije i dr.

Autor: media-sat.net

Nema komentara:

Pokreće Blogger.