Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Od oktobra Hayat TV na novoj frekvenciji

U septembru Hayatove kanale (Hayat TV, Hayat Plus) možete pratiti na trenutnoj, ali i na potpuno novoj frekvenciji putem satelita Eutelsat 16A.

U oktobru ove godine Hayatovi kanali mogu se pratiti isključivo na novoj frekvenciji, na kojoj će pretplatnici pronaći Hayat TV, Hayat PLUS i POTPUNO BESPLATNO - najgledaniji muzički kanal Hayat Folk. Da bi pretplatnici pratili programe na receieveru, trebaju potražiti kanale. Ako se pri automatskom biranju ne pojave novi programi, onda je potrebno birati ručno:

 frekvencija 11262
polarizacija H /horizontalna/
FEC 3 / 4
symbol rate 30.000

Bitno je istaći da su od oktobra Hayatovi kanali na novoj satelitskoj frekvenciji, ali cijena pretplate za satelitske kartice ostaje ista, dakle za istu cijenu pretplatnici će dobiti GRATIS novi muzički kanal - Hayat Folk.

Hayat FOLK namijenjen je istinskim ljubiteljima narodne muzike i sevdaha. U programu se emituju pažljivo odabrani spotovi isključivo narodne muzike i sevdaha, što znači da na ovom kanalu nema turbo folka. Gledaoci 24 sata dnevno mogu uživati u najnovijim spotovima, koncertima, ali i nastupima velikih sevdalija. Svakodnevno, u programu gledajte TOP LISTU 10 NAJBOLJIH, koja nudi sat vremena najaktuelnijih spotova, 5 U PET, BALKAN playlista s turskim i grčkim spotovima, SAMO ZABAVNA, NOVO. Od 1. juna počela je ljetna programska shema Hayat Folka, koja sadrži emisije posvećene sevdahu i najvećim imenima narodne muzičke scene. U Top listi HAYAT PRODUCTION TOP 10 bit će predstavljeni spotovi izvođača iz najjače muzičke izdavačke kuće u Bosni i Hercegovini Hayat Production, kao što su: Halid Bešlić, Haris Džinović, Hanka Paldum, Enes Begović, Elvira Rahić, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Adnan Jakupović, Selma Bajrami i mnogi drugi.

(Hayat TV)

Nema komentara