Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Stiže li u Srbiju VH1?

Jedan od najpoznatijih muzičkih kanala VH1, trebao bi na jesen dobiti regionalni studio u Beogradu, saznaje Blic.

Pregovori između nekoliko domaćih predstavnika i čelnih ljudi ove televizije još uvijek traju, a ukoliko se sve završi pozitivnom ishodom, počeće promotivne aktivnosti.

Konkretnih i preciznijih informacija još uvijek nema, ali prema ranije utvrđenoj praksi regionalni kanali se, barem u početku, ne razlikuju mnogo od onih koji se emitiraju na globalnom nivou. Razlika je obično samo u reklamama. Također, postoji velika šansa da u budućnosti svoje mjesto na ovom kanalu nađu i pojedini regionalni izvođači, kao i neke emisije rađene u domaćoj produkciji.

VH1 je muzička televizija sa sjedištem u New Yorku. Od početka emitiranja do 1994. puni naziv je bio "VH-1: Video Hits One", a od 1994. do 2003. "VH1: Music First".

Pokrenuta je 1. januara 1985. godine, a cilj je bio napraviti jednako popularan program kao MTV. Ciljana publika je starija od publike koja gleda sestrinski MTV, s tim da je naglasak na laganiju i popularnu muziku. Kanal je tada bio u vlasništvu Warner Communications. Sada je u vlasništvu MTV Networks, dijela tvrtke Viacom.

U Hrvatskoj se može pratiti putem platformi MAXtv, Iskon.TV, Digi TV i ostalih pružatelja usluga televizije.

(blic)

Nema komentara