Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Novi vizuelni identitet TV Pink

Vizuelni identitet popularne televizije Pink nepromijenjen je gotovo 18 godina. Čelnici ove kuće najzad su odlučili da "osvježe" ružičastu televiziju.

Studio "Doktor Fried" odgovoran je za potpunu promjenu džinglova, raznih špica i svega ostalog što čini vizuelni identitet televizije. Producent Petar Pašić iz studija  "Doktor Fried", rekao je da je re-branding televizije za njih veliki izazov, jer žele zadržati stari prepoznatljivi stil kanala, ali da to bude predstavljeno u nekoj modernijoj verziji. "Želja mi je bila da smanjimo količinu informacija koje se pored žive slike vide na ekranu, da svedemo to na minimum i upakujemo u jedan dizajn koji bi odgovarao novom ruhu Pink televizije", rekao je Marijan Rubeša, supervizor projekta.

 

{youtube}na71y_cqXys{/youtube}

Jako bitan momenat u kreiranju novog identiteta je korištenje stare Pinkove "flekice", koja je već odavno ušla u narod. Zbog toga logotip nije previše mijenjan ali je na neki način moderniziran. Grafika koja služi za obavještavanje gledatelja u gornjem uglu ekrana je redizajnirana, malo je smanjena ali je uveden zvučni signal koji upozorava gledatelja svaki put kad se obavijest pojavi na ekranu.

(media-sat.net)

Nema komentara