Breaking News
recent

Televizija Avala postaje TV Narodna

Pregovori o preuzimanju televizije Avala ušli su u završnu fazu i samo je pitanje dana kada će ona preći u vlasništvo Saše Popovića

Nova televizija nosiće naziv Narodna TV, a kako Pres nezvanično saznaje, Popović će u programskoj šemi napraviti izvjesne izmjene među kojima je najveća prebacivanje emisije "Grand parada" sa televizije Pink. Najavljuje se i zapošljavanje čak 200 novih radnika.

Željko Mitrović ostao bi jedan od vlasnika nove Narodne TV, ali glavnu riječ što se programa tiče vodiće Saša Popović, direktor Grand produkcije. Preostala dva "Grandova" poduhvata "Grand show" i "Zvezde Granda" ostaće na ružičastoj televiziji najmanje još jednu sezonu, dok će nova Narodna TV napraviti veliki broj svojih muzičkih emisija na kojima će se i zasnivati koncept programa.

Prema izvoru Presa, Popović će zadržati filmove i serije koje su se i do sada emitovale, a jedna od najzanimljivijih novina biće svakako vraćanje informative u programsku šemu. Izvor blizak Popoviću tvrdi da on neće dijeliti otkaze onima koji od jeseni žele da rade na ovom TV kanalu.

Ovaj dogovor koji je pri samom kraju jedna je i od posljednjih šansi ove televizije da kroz novu vlasničku strukturu i značajno komercijalniji program uspije da opstane i prebrodi višemjesečnu krizu.

Trenutni suvlasnici TV Avale su sa najvećim udjelom od preko četrdeset procenata Danko Đunić i austrijska filma "Grindberg investment", dok nešto manje od dvadesetine posjeduje vlasnik Pinka Željko Mitrović.

Pretpostavlja se da je jedan od ključnih razloga što Popović kupuje Avalu najava vlasnika Pinka Željka Mitrovića da u novoj programskoj šemi forsira pop i rok muziku, što znači redukciju emisija iz "Grand produkcije". Saša Popović je ovog ljeta kupio veliki TV studio, dodatnu rasvjetu i drugu TV opremu, a zakupio je satelitski i kablovski kanal, gde je planirao da prezentuje nove programe svoje kuće.

Izvor: press / vesti online

Nema komentara:

Pokreće Blogger.