Weather (state,county)

Najnovije vijesti

U Makedoniji kreće televizija A3

Nova televizijska stanica iz Makedonije za nekoliko dana počet će sa emitiranjem. Ovom televizijom će upravljati Aco Kabranov, a u projekat će biti uključen veliki broj novinara iz bivše televizije A1. Aco Kabranov je rukovodio i televizijom A2 u vrijeme kada je pokušao ponovo pokrenuti, ali je zbog nemogućnosti usklađivanja programa sa propisanim formatom, Vijeće za radiodifuziju Makedonije oduzelo licencu u junu ove godine.

Portal BezPardona doznaje da će televizija A3 startati sa programom u ponedjeljak 10.09.2012. godine, na frekvenciji televizije BOM, koja emitira putem kablovskih operatera.

"Za početak počinjemo sa vijestima na BOM televiziji, a od 20.09. u cjelosti ćemo rebrandirati BOM u televiziju A3. U programu ćemo imati debate, najnovije serije i filmove, kao i show programe", rekao je Aco Kabranov za portal BezPardona.

Kabranov otkriva da je televizija registrirana u Australiji i prema tamošnjim zakonima, 70% programa mora da bude domaća (australijska) produkcija. Preostalih 30% će biti autorski sadržaji.
"Ja ću vratiti 80% starog dokazanog tima, provjerenih profesionalaca iz oblasti novinarstva", kaže Kabranov, dodajući da neće emitirati turske serije jer je to već viđen rad.

(BezPardona / media-sat.net)

Nema komentara