Weather (state,county)

Najnovije vijesti

TV Avala ima rok do kraja mjeseca


Televizija Avala je u velikoj opasnosti da zbog duga od 25 miliona dinara za naknadu za emitovanje programa dobije zabranu rada. Kako saznaje Telegraf, rukovodeći ljudi “Avale” imaju rok do kraja septembra da namire nagomilana dugovanja prema Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) ili će u suprotnom izgubiti dozvolu za emitovanje.

Po riječima zamenika predsjednika Savjeta RRA Gorana Karadžića, ne postoji precizan rok do kog bi “Avala” morala da izmiri dugove, ali u kontaktima sa menadžmentom ove TV stanice se kao nezvaničan rok pominjala sredina septembra. Iako se taj rok približio, dugovi nisu sanirani.

- Činjenica je da dugovanja TV “Avala” postoje i ona iznose oko 25 miliona dinara za otprilike pet i po mjeseci emitovanja. Međutim, mi smo se nadali da će ova televizija izaći iz problema u kojima se nalazi. Mi nikada nismo bili nervozni, ali i našem strpljenju ima kraja. Do kraja mjeseca će biti sazvana sjednica Savjeta RRA na kojoj ćemo odlučiti kako ćemo postupiti u ovom slučaju. Savjet će pažljivo razmotriti situaciju, provjeriti da li je u međuvremenu dug namiren, a ako nije, probaćemo da ponovo razgovaramo sa vlasnicima “Avale”. Ne mogu da prejudiciram odluku Savjeta koji ima devet članova, ali po Zakonu, u slučaju neizmirenja duga, jedina solucija je oduzimanje dozvole za emitovanje, ali nadam se da ćemo izbjeći tu situaciju – kaže Goran Karadžić za Telegraf i dodaje:

- Slučaj TV “Avala” nije nikakav presedan u praksi RRA, jer u Srbiji postoje lokalni emiteri koji i po 15 mjeseci nisu platili naknadu za emitovanje programa.

Da podsjetimo, RRA je u januaru zbog neisplaćenih dugovanja pokrenula postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije televiziji “Avala”, a po nezvaničnim informacijama, tadašnji dug je iznosio oko devet miliona dinara. Početkom februara “Avala” je izmirila dugovanja prema RRA, ali nije dugo ostala u “plusu”, budući da se ponovo nagomilao dug, samo mnogo veći od prethodnog.

Iako se uveliko spekuliše da Saša Popović, suvlasnik “Grand produkcije”, namjerava da kupi “Avalu”, Karadžić kaže da o tome zna samo iz novinskih napisa, kao i da se još niko Savjetu RRA nije obratio sa zvaničnim zahtjevom za promjenu vlasništva TV “Avala”.

(Telegraf.rs / media-sat.net)

Nema komentara