Weather (state,county)

Najnovije vijesti

YahLive i Arqiva, partneri u poboljšanju HD ponude u MENA regiji

YahLive, satelitski operater i Arqiva, britanska komunikacijska infrastruktura i media servis tvrtka, danas su najavili novo partnerstvo za uspostavu European Hub iz kojeg će Arqiva uplinkovati HD TV usluge Yahlive kapaciteta.

Gledatelji u MENA regiji (Middle East and North Africa), koji imaju pristup paketu YahLive na poziciji 52,5 st. istočno, sada će moći uživati u evropskim TV kanalima u HD-u. Sporazum su potpisali Barrie Woolston, komercijalni direktor Broadcast & Media iz Arqiva, i Mohamed Youssif, predsjednik Uprave YahLive, tokom konferencije IBC 2012 koja se održava u Amsterdamu od 6. do 11. septembra.

Komentarišući novo partnerstvo, Mohamed Youssif, kaže: “Potpisivanje ovog sporazuma omogućit će platformi YahLive da distribuira širi spektar programskog sadržaja na našem satelitu i još je jedan primjer kako YahLive ispunjava svoju ambiciju da bude vodeći satelitski pružatelj HD usluga u regiji. Kao tržišni lider u pružanju visoko kvalitetnih rješenja emitiranja i satelitskog uplinka u Evropi, Arqiva je jasan izbor za YahLive kao našeg partnera za isporuku HD signala na našem satelitu. "

"Najkvalitetniji HD, u kombinaciji s napredujućim paketom internacionalnih TV kanala platforme YahLive, pružit ćemo najbolje HD TV iskustvo gledateljima," nastavio je Youssif.

(media-sat.net)

 

Nema komentara