Breaking News
recent

Balkanika TV i Fan TV uskoro u HD rezoluciji

Uskoro će gladatelji kanala Fan TV i Balkanika MTV imati mogućnost da gledaju program na ovim muzičkim kanalima u visokoj rezoluciji (HDTV). Obje televizijske stanice će preći na HD format, saopštio je za Signal.bg Nencho Kasamov, jedan od vlasnika.
"Za nekoliko dana, ne mogu reći koliko tačno, Fan TV će preći na format HD. Balkanika također. Pripreme su u toku, zato malo kasnimo, jer želimo da sve bude na najboljem nivou" - rekao je Kasamov.
FAN TV je osnovana 2003. godine. Kanal emituje 24 sata dnevno muzički program koji se sastoji od bugarske i međunarodne pop i rock muzike, pop-folka, folklora i narodne muzike. FAN TV nudi spotove koncerata, filmove i druge muzičke događaje. Fan TV putem satelita i kablovskih operatera pokriva i do 95% teritorije Bugarske, 75% Makedonije i 60% Albanije.

Balkanika Music Television je jedina satelitska muzička televiza u svijetu koja ujedinjuje savremenu muziku i kulturu Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Turske. Televizija je počela sa radom 15. avgusta 2005. godine.

Vlasnik obje televizije je tvrtka Fen Ti Vi sa sjedištem u Sofiji. Do decembra 2010. obje stanice su emitirale na poziciji 16 st. istočno, nakon čega su nastavile nekodiranu distribuciju preko satelita Hellas Sat 2 (39°E). Na satelitu su dostupne i u paketu Vivacom na poziciji 45°E, kodirane u sistemu Videoguard.

Tehnički parametri na poziciji 39E:

* Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,565 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

(media-sat.net)

 

Nema komentara:

Pokreće Blogger.