Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Hispasat na međunarodnom sajmu MATELEC 2012

Hispasat, španski satelitski operater, sudjeluje ovih dana na međunarodnom sajmu International Electronic and Electric Material Show (MATELEC) 2012. Operater će na sajmu, koji se održava od 23. do 26. oktobra u Madridu, predstaviti posljednje novitete u multimedijskim komunikacijama, kao glavni tehnološki napredak u odnosu na trodimenzionalnu televiziju (3DTV).
Tokom sajma, Hispasat će predstaviti stručnjake iz sektora različitih oblasti na kojima tvrtka trenutno radi, kao što su R+D+i projekti o novim tehnologijama i visokim performansama naprednih usluga, u kojima aktivno učestvuju.

Tom prilikom, tvrtka će sprovesti uživo demonstraciju televizijskog projekta JEDI 3D, s namjerom da prilagodi ovaj novi sistem za domaću upotrebu. Hispasat-ov štand prikazuje JEDI 3DTV kanal, dostupan nekodirano na satelitu Hispasat 1E. To je prvi kanal na svijetu sa Full HD, kompaktibilan sa novim DVB-3DTV Phase-2 standardom.

Također, posjetitelji štanda moći će pogledati demonstraciju projekta SATURNO, koji istražuje i razvija optimiziranu opremu i rješenja za emitiranje naprednih sadržaja u kući, u uslovima potpune mobilnosti, kvalitete i fleksibilnosti, i to u više uređaja. Na taj način, SATURNO omogućuje gledanje satelitske televizije na svim uređajima u domaćinstvu (televizori, tableti, smartphoni) u potpuno transparentnom načinu za korisnika, bez potrebe za bilo kakvom dodatnom infrastrukturom.
MATELEC, koji se održava svake dvije godine u Madridu, okuplja više od 30.000 profesionalaca.

(media-sat.net)

 

Nema komentara