Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Popović odustao, gasi se TV Avala

Kako Informer saznaje, konačno su propali pregovori između vlasnika „Granda" Saše Popovića sa predstavnicima vlasničke strukture Avale i od najavljenog preuzimanja i pokretanja Narodne televizije nema ništa.
Izvor Informera kaže da je Saša Popović prošle nedjelje održao sastanak sa zaposlenima na Avali i ponudio im korektno rješenje za zaostale obaveze koje televizija ima prema njima.
- Zaposleni su pristali na ponudu i, kada je ta tačka skinuta s dnevnog reda, svi su mislili da je preuzimanje gotova stvar - kaže izvor i objašnjava: - Takođe, većina povjerilaca pristala je na reprogramiranje dugova, ali se ispostavilo da finansijeri ipak ne mogu da isprate Popovićeve programske zahtjeve, jer on smatra da nije dovoljno isplatiti dugove, nego da treba mnogo novca uložiti i u novi program koji će podići gledanost.
Izvor ne isključuje minimalnu mogućnost da u posljednjem momentu dođe do preokreta, ali kako trenutno stvari stoje, Avala je srpska televizijska istorija.
Saša Popović nije želio da za Informer potvrdi ovu informaciju, upućujući nas na čelnike Pinka. Željko Mitrović do zaključenja broja nije odgovarao na naše poruke i pozive.

RRA: Još sedam dana da plate dug

Goran Karadžić, zamjenik predsjednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije, kaže da TV Avala ima još samo nedjelju dana da izmiri svoje obaveze.
- Pregovori o dokapitalizaciji Avale su pri kraju, kao što je i strpljenje nas kao regulatornog tijela. Za sljedeću srijedu je zakazana sjednica na kojoj će se odlučivati o oduzimanju dozvole o nacionalnoj frekvenciji Avali ili davanja saglasnosti za promjenu vlasničke strukture. Ukoliko RRA do srijede ne dobije uplatu, Avala u četvrtak gubi dozvolu! Naravno, moguće je da Avala bez dozvole ostane i danas, ako ne uplate makar neku ratu!

(Medija Centar)

Nema komentara