Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Intelsat potpisao ugovor sa vodećim bugarskim DTT i DTH providerima

Vodeći svjetski satelitski operater Intelsat, danas je objavio novi ugovor sa dvjema bugarskim vodećim media tvrtkama, za Intelsat-ove transponderske usluge kako bi se omogućila DVB-T i distribucija HD kanala.

Prema prvom ugovoru, NURTS, vodeća tvrtka i jedini DTT operater u Bugarskoj, koristit će kapacitete na satelitu Intelsat 12 (45° E) za transmisiju sadržaja sa njegovih zemaljskih predajnika za DTT usluge u Bugarskoj. Intelsat 12 ima povoljan položaj za pokrivanje bugarskih planinskih predjela, tako da će njegovi signali doći do čak najudaljenijih  i nepristupačnih mjesta.

NURTS pruža zemaljsko emitiranje za sve nacionalne i regionalne televizije u Bugarskoj. S preko 700 prijenosnih lokacija širom Bugarske, NURTS omogućava razne medijske usluge distribucije za nacionalne i međunarodne emitere. NURTS je trenutno u procesu gašenja analogne televizije koji će trajati do septembra 2013. godine, što je dio mandata Evropske Unije.

Drugi sporazum su potpisali Intelsat i Bulgarian Telecom (VIVACOM), bugarski nacionalni telekomunikacijski provider. Riječ je o višegodišnjem ugovoru također za satelit Intelsat 12. VIVACOM planira dodati HD kanale u svoju nedavno pokrenutu direct-to-home (DTH) platformu za isporuku gledateljima u Bugarskoj. VIVACOM je trenutno jedini nacionalni provider u Bugarskoj koji nudi full internet paket, digitalnu televiziju, mobilne i fiksne telefonske usluge kupcima u Bugarskoj po jedinstvenoj cijeni.

(media-sat.net)

Nema komentara