Breaking News
recent

Narodna TV startuje 7. januara 2013.

Saša Popović je, kako Telegraf saznaje, prekjuče sa Željkom Mitrovićem postigao dogovor o preuzimanju televizije Avala, koja će pod novim imenom Narodna TV početi sa radom 7. januara 2013.!

Suvlasnik "Granda" u ovaj posao ulazi zajedno sa nekoliko srpskih kompanija, koje će uložiti svjež novac u produkciju i izgradnju novog studija. Takođe, Popović se sa Mitrovićem dogovorio i da nova televizija u prvo vrijeme koristiti informativni program, kao i studijske kapacitete TV Pink u Šimanovcima.

Kao što je Telegraf već objavio, pregovori između Saše Popovića sa jedne, i Željka Mitrovića i suvlasnika "Avale" sa druge strane, su počeli još u avgustu. Zainteresovanost Saše Popovića za ovu kupovinu nijednog trenutka nije bila sporna, ali je suvlasnika "Grand produkcije" u namjerama kolebala činjenica da je u paketu sa TV "Avala" išao i dug čiji se iznos procjenjivao na sedam do osam miliona eura.

Takođe, ova TV stanica ima i neizmirene obaveze prema Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) koji iznosi više od 25 miliona dinara (naknada za emitovanje), zbog čega je "Avala" mjesecima bila u opasnosti da izgubi licencu i frekvenciju. Međutim, posljednjih dana "Avala" je počela da otplaćuje dug prema RRA, ali ostao je gorući problem neisplaćenih plata i honorara zaposlenima, koji su u prethodne dvije godine nekoliko puta štrajkovali.

Da podsjetimo, prethodni vlasnici TV Avala su, prema Agenciji za privredne registre, bili Jonas Kraus Verner, advokat iz Beča, u čijem vlasništvu je bilo 48,41 odsto akcija, srpski biznismen Danko Đunić, sa približno 46 odsto, i Željko Mitrović sa 4,95 odsto akcija.

(Telegraf.rs)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.