Breaking News
recent

Indra će kontrolirati satelit Amazonas 4A

Španski satelitski operater Hispasat potpisao je ugovor sa tehnološkom tvrtkom Indra za osiguravanje prizemnog kontrolnog segmenta flote novog satelita Amazonas 4A, koji bi trebao biti lansiran u orbitu 2014. godine.

Prizemni segment se sastoji od elemenata koji omogućuju kontrolu i operacije satelita u orbiti do kraja njegovog vijeka, uključujući zemaljske stanice i vezane usluge i opremu. Ugovor uključuje isporuku nove kontrolne opreme za satelit Amazonas 4A, kao i testiranje validnosti i verifikaciju koja je potrebna prije kretanja s radom i inženjersku podršku za 6 mjeseci.

Amazonas 4A će biti lansiran uz pomoć rakete Ariane 5 ili Sojuz u Francuskoj Gvajani. Izgrađen od strane Orbital Sciences Corporation na bazi platforme GEOStar 2.4, novi Hispasat-ov satelit biće lociran na orbitalnoj poziciji 61º W. Satelit Amazonas 4A će imati 24 Ku-band transpondera i biće težak oko tri tone. Uz vijek trajanja od 15 godina, Amazonas 4A će poboljšati Hispasat-ov prostorni kapacitet u Južnoj Americi omogućujući proširenje spektra komunikacijskih i televizijskih usluga.

(media-sat.net)

 

Nema komentara:

Pokreće Blogger.