Breaking News
recent

Saradnja Global IP i Intelsata

Vodeći svjetski satelitski provider Intelsat, potpisao je danas višegodišnji ugovor sa tvrtkom Global IP, španskim providerom satelitskih komunikacija za pomorske, energetske i korporativne klijente. Sporazum će omogućiti tvrtki da pruža broadband usluge svojim pomorskim klijentima u regiji Indijskog okeana. Global IP će koristiti kapacitete na satelitima Intelsat 22 (72°E), Intelsat 702 (33°E), i zemaljsku mrežu IntelsatOneSM za uvođenje naprednih mobilnih usluga.

Intelsat je najavio završetak svoje globalne broadband mobilne platforme u prvom tromjesečju 2013. godine s lansiranjem satelita Intelsat 27, koje je zakazano za 31. januar.

Global IP je tržišni lider u visokoj kvaliteti satelitskih komunikacijskih usluga širom svijeta za pomorska, energetska i korporativna tržišta. Kao vodeći povider visokih performansi, temeljen na standardima sistema satelitske mreže, Global IP pruža usluge za mobilnu i fiksnu telefoniju, podatke i multimedijske aplikacije koje koriste pomorske industrije, energetski sektori, komunalna poduzeća i globalne korporacije. Od 2008., tvrtka je rasporedila usluge u više od 30 zemalja, a ima globalnu prisutnost i depoe za tehničku podršku na licu mjesta u cijeloj Evropi, Africi, na Bliskom Istoku, Aziji i Južnoj Americi. Global IP trenutno posluje sa pet teleportova strateški smještenih, a ima i tri regionalna centra za kontinuiranu korisničku podršku širom svijeta.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.