Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Testno emitiranje kanala Belarus 3 počinje 8. februara

Testno emitiranje novog televizijskog kanala Belarus 3 počet će 8. februara, javila je press služba Belteleradiocompany. Sadržaj kanala će biti kulturno-prosvjetni, koji će biti preseljen s popularnog dječijeg kanala "Kalyhanka."

Svoj novi kanal Belteleradiocompany pozicionira kao "prvi sociokulturalni kanal u Bjelorusiji". Njegov cilj će biti osiguranje pokrivenosti državne informativne politike u oblasti kulture življenja.

Nešto slično je već pokušao napraviti BT prije nekoliko godina.

Takvim je bio zamišljen kanal LAD, no kultura življenja LAD-a bila je kratkotrajna.

Novi producent kanala Sergej Kuhto rekao je da će od LAD-a napraviti nešto posebno - prvi sportsko-rekreativni kanal. To mu je i uspjelo. Socijalno-politički programi su se koncentrisali na drugom kanalu BTRK - Pervy. Kada je na čelu holdinga Aleksandra Zimovskog zamijenio Genadij Davydko, kanali su preimenovani u "Belarus 1" i "Belarus 2."

S uvođenjem novog kanala sadržaji postojećih, Belarus 1 i Belarus 2, će se malo izmijeniti. Što se tiče kanala Belarus 2, on će sada biti isključivo sportsko-rekreativni kanal. Već je izvjesno, da će sadržaji sa kanala Kalyhanka biti premješteni na Belarus 1 i Belarus 3. Osim toga, otvaranjem vela tajni, press-služba BTRK je izjavila da će osnovu emisija radnim danima činiti tematska zbirka filmova pod nazivom Moja Bjelorusija, kombinirajući najbolje od filmskih i televizijskih dokumentaraca.

Izvor: telesat-news.net

 

Nema komentara