Weather (state,county)

Najnovije vijesti

MTG otkupila prava na kanal Sky Sports News

Švedska međunarodna grupacija MTG (Modern Times Group) potpisala je višegodišnji sporazum s britanskim operaterom BSkyB za distribuciju televizije Sky Sports News HD putem satelitske platforme Viasat.

Kanal će se naći u ponudi ekskluzivno pretplatnicima Viasat-a od kraja februara u sjevernoj Evropi, a kasnije i u baltičkim zemljama.

Ekskluzivni ugovor omogućuje grupaciji MTG emitiranje sadržaja Sky Sports u sjevernoevropskim državama i Baltiku, kao i putem online pay-tv usluge Viaplay u nordijskim državama.

Sky Sports News emitira 24 sata dnevno i uglavnom je usmjeren na evropske nogometne vijesti i englesku nogometnu Premier ligu. Stanica također emitira i vijesti iz drugih sportova iz cijelog svijeta.

MTG će distribuirati Sky Sport News HD putem pay-tv platforme Viasat kao i u kablovskim i IPTV mrežama u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Estoniji, Latviji i Litvi. MTG također ima pravo emitirati sadržaje u usluzi Viaplay, uključujući popularne emisije kao što su Soccer AM, Soccer Saturday i Deadline Day.

Izvor: parabola.cz

Nema komentara