Breaking News
recent

Njemačka: Sony Entertainment Television starta 22. aprila

Novi pay-TV kanal Sony Entertainment Television započet će s emitiranjem na njemačkom tržištu 22. aprila 2013. godine.

To će biti treći po redu kanal na njemačkom tržištu koji pokreće Sony. Stanica će u početku biti sastavni dio IPTV paketa Entertain tvrtke Deutsche Telekom.

Sony Entertainment Television će emitirati američke serije, kao i njemačke TV debate i holivudske blockbustere, njemačke filmove i serije, te internacionalne produkcije.

Dvije nove američke serije će biti premijerno prikazane prve večeri: "The Mob Doctor" sa Jordan Spiro, William Forsythe i James Carpinello, i "Lost Girl" u kojoj glume Anna Silk i Ksenia Solo. Kasnije u ovoj godini, ubrzo nakon američke premijere, uslijedit će "Save Me" sa Anne Heche u ulogama.

Filmska ponuda uključuje komedije poput "Kick it like Beckham" sa Keira Knightley, "Flight Girls" sa Gwyneth Paltrow i Mike Myers, i "Ace Ventura" sa Jim Carrey, kao i drame, misterije i trilere, uključujući "The Hours" sa Nicole Kidman, Julian Moore i Meryl Streep, "The Others" sa Nicole Kidman, i "City by the Sea" sa Robert De Niro i Frances McDormand.

Pokretanje kanala u Njemačkoj najavljeno je prije mjesec dana, a bit će usmjeren uglavnom na žensku publiku dobi od 30 godina.

Sony Pictures Television također posluje s akcionim i zabavnim kanalom AXN i animacijskim i lifestyle kanalom Animax u državama njemačkog govornog područja.

(rapidtvnews / media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.