Breaking News
recent

Legenda serije 'Lud, zbunjen, normalan' danas slavi 70. rođendan!

Od 'Prosjaka i sinova' do 'Lud, zbunjen, normalan', već desetljećima ovaj sjajni glumac zabavlja nas na TV ekranima.

Glumac Mustafa Nadarević, koji je rođen na današnji dan 1943. godine, danas slavi 70. rođendan! Ovaj genijalni dramski i humoristični glumac već desetljećima zabavlja publiku u zemljama diljem bivše Jugloslavije pa je zaista teško i pomisliti da netko ne zna za njega.

>> 'Lud, zbunjen, normalan': Samir i Refko imaju poruku za vas!
Osim što se proslavio raznim filmskim djelima, Mustafa je karijeru ostvario kroz vrlo uspješan televizijski angažman, a publika ga jako dobro prepoznaje po ulozi Izeta Fazlinovića iz legendarne serije 'Lud, zbunjen, normalan'. A Mustafa sa svojim likom Izetom ima preko 160.000 fanova na Facebooku!

Rodom iz Banja Luke, tijekom mladosti se zajedno s obitelji preselio u Zagreb da bi se uskoro preselio i u Bosanski Novi gdje je živio sedam godina. Nakon toga s obitelji se ponovno seli u Rijeku. Nakon što je završio gimnaziju, Mustafa odlazi u Zagreb na Akademiju dramskih umjetnoati, a od 1969. godine je i član Hrvatskog dramoskog narodnog kazališta.

Od nekih njegovh djela valja istkanuti one kultne poput: ''Prosjaci i sinovi', 'Velo misto', 'Kiklop', 'Miris dunja', 'Lažeš, Melita', 'Otac na službenom putu'. 'Glembajevi', 'Praznik u Sarajevu', 'Đuka Begović', 'Kontesa Dora'. 'Ničija zemlja', 'Duga mračna noć', 'Nafaka' i naravno, u 'Lud, zbunjen, normalan'.

dnevnik

Nema komentara:

Pokreće Blogger.