Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Orange Romania traži licencu za DTH emitiranje

Nova rumunska platforma Orange Romania zatražila je od rumunskog Nacionalnog Audiovizelnog vijeća (CNA) dozvolu za retransmisiju 13 televizijskih kanala putem satelita, piše lokalni list Ziarul Financiar citirajući navode CNA.

Orange Romania namjerava reemitirati 13 televizijskih kanala iz grada Issy Les Moulineaux u Francuskoj. Članovi Vijeća bi trebali na jednom od narednih sastanaka razmotriti zahtjev koji je podnijela Orange Romania.

Prema članu 74, Zakona o RTV emitiranju Act. broj 504 od 11. jula 2002., retransmisija TV kanala od strane dobavljača usluga moći će se vršiti samo na osnovu odobrenja CNA. Također, CNA odobrava prijem, a distributeri moraju informirati Vijeće o strukturi ponude kanala za reemitiranje. Ukoliko CNA odobri zahtjev Orange Romania, operater može ući na tržište putem satelitske televizije, kojim trenutno dominiraju tvrtke RCS/RDS, Romtelecom i UPC Romania.

Prisjetimo se da je Orange Romania sredinom marta potpisala ugovor sa tvrtkom SES (Astra), za pokretanje lokalne TV usluge putem satelita. Sredinom prošlog mjeseca platforma je pokrenula testove na satelitu Astra 1G (31,5°E).

(telecompaper / media-sat.net)

Nema komentara