Weather (state,county)

Najnovije vijesti

ERT nastavila emitiranje programa putem interneta

Novinari privremeno ugašene grčke državne televizije i radija odbili su da napuste centralu te medijske korporacije - ERT, a nakon što im je rano jučer ugašen televizijski i radio signal nastavili su s emitovanjem preko Interneta.

Grčka vlada je u utorak saopštila da će privremeno ukinuti državnu televiziju i radio zbog štednje, što znači da će bez posla ostati 2.500 radnika, navodeći kao razlog potrebu da se u vrijeme velike finansijske krize, koja u toj zemlji ne popušta već šestu godinu zaredom, smanji "nevjerovatno rasipanje sredstava", prenosi agencija AP.

Hiljade demonstranata je čitavu noć provelo ispred centrale ERT-a sjeverno od Atine, pružajući podršku novinarima koji su televizijski i radio program nastavili da emituju preko Interneta.

Sindikat novinara je pozvao na jednodnevni štrajk tokom kojeg bi bilo obustavljeno i emitovanje vijesti privatnih televizijskih stanica, dok koalicioni partneri u vladi, koji pripadaju lijevom centru, zahtijevaju da odluka o gašenju televizije bude ukinuta.

Nema komentara