Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Fox od 1. jula u Norveškoj

Fox International Channels ugasit će svoj postojeći kanal Fox Crime u Norveškoj 1. jula ove godine. Umjesto njega, kompanija će pokrenuti novi kanal pod imenom Fox, nakon što je prethodno sličan potez napravila u Velikoj Britaniji, Grčkoj, Rusiji i baltičkim državama.

Novi kanal će emitirati serijale kao što su: 'The Walking Dead' i 'Da Vinci's Demons', ali i emisije koje se trenutno emitiraju na kanalu Fox Crime. Novi Fox kanal će emitirati show "The Bridge", američki remake dansko-švedskog hita "Broen" i novu evropsku zabavnu produkciju pod imenom "Russians in London".

Direktor Fox-a za nordijske države Ase Ytreland rekao je da će programska ponuda biti bolja i veća od ponude Fox Crime. On je dodao da je Fox Crime u Norveškoj pokrenut u novembru 2011. zbog velike potražnje za detektivskim serijama, ali Fox International je nastavio sa proizvodnjom vlastitih serija, uključujući i one koje nisu krimi drame, a stekao je i globalna prava. Međutim, novi Fox kanal će nastaviti emitirati krimi serije.

Nema komentara