Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Lansiranje satelita Satmex-9 krajem 2015.

Meksički satelitski operater Satelites Mexicanos (Satmex) potpisao je sporazum sa tvrtkom Boeing Satellite Systems International (Boeing) za dizajniranje, izgradnju i isporuku najnovijeg telekomunikacijskog satelita Satmex-9.

Satmex-9 će biti lansiran iz Cape Canaverala u Floridi uz pomoć rakete Falcon 9. Lansiranje je zakazano za posljednji kvartal 2015. godine.

Satmex-9 je satelit sa 48 Ku band transpondera (ekvivalentno 36 MHz), sposoban za pružanje usluga svim kupcima u Južnoj Americi - video usluge, telekomunikacije i vladine usluge. Satelit će obezbijediti novi kapacitet za proširenje, pružajući Satmex-u jak temelj za rast njegovih planova. Boeing 702SP proizvodna linija je komplementarna sa strategijom širenja Satmex-a, nudeći inovativan dizajn s mogućnostima koje pružaju fleksibilnu ponudu usluga kako bi se zadovoljile rastuće potrebe kupaca.

Nabavka satelita Satmex-9 je dio globalnog sporazuma o saradnji sa tvrtkom Asia Broadcast Satellite (ABS), koji obuhvata proizvodnju i isporuku četiri satelita, kao i mogućnost za još 4 dodatna satelita. Kao što je ranije objavljeno, sateliti Satmex-7 i ABS-3A trenutno su u fazi izgradnje.

Nema komentara