Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Srbija: Nova televizija nije dobila frekvenciju

Ako RRA sprovede nalog, bez dozvole će ostati i "Nova televizija", na kojoj je za jesen bilo pripremljeno emitovanje turske serije Sulejman Veličanstveni.

Savet RRA dobio je nalog iz vrha Vlade Srbije da nikom ne dodijeli novu nacionalnu frekvenciju koju je koristila TV "Avala" i da nađe pravni način da poništi konkurs.

Ako RRA sprovede nalog, bez dozvole će ostati i "Nova televizija", na kojoj je za jesen bilo pripremljeno emitovanje turske serije "Sulejman Veličanstveni", kao i TV "Kopernikus" koja je takođe ispunila uslove za dobijanje frekvencije.

Zamjenik predsjednika Saveta RRA Goran Karadžić odgovora diplomatski. "U posljednje vrijeme mnogi se trude da rade posao Saveta RRA. Jedni naređuju, drugi presuđuju, treći oslobađaju, a četvrti ukidaju nacionalne frekvencije u ime RRA. Ništa od toga nije tačno. Istina je da Savet RRA radi na sjednicama na kojima postoji dnevni red. Na jednoj od narednih RRA će odlučiti ko će dobiti frekvenciju", kaže Karadžić, koji nije mogao da kaže kada će ona biti održana.

Za TV Novu nisu željeli da komentarišu naša saznanja, a Zvezdan Milovanović, vlasnik "Kopernikus" televizije, potvrđuje da je čuo za tu inicijativu, koja bi bila pravdana potrebom da se frekvencija upotrebi za proces digitalizacije.

"To bi bilo nezakonito. Znali su da im ta frekvencija treba za digitalizaciju i prije dva-tri mjeseca, ali su raspisali konkurs. Mjesecima smo se spremali, uplatili i depozit od 15 miliona. Sada je neko procijenio da bi bilo neozbiljno da frekvenciju dodijele Novoj, koja je osnovana šest dana prije isteka roka za predaju prijava, pa pošto ne mogu da daju njima, a nama ne žele, razmišljaju o poništenju konkursa", kaže Milovanović.

(blic.rs / media-sat.net)

Nema komentara