Weather (state,county)

Najnovije vijesti

16E: Kodiranje Face TV od 10. oktobra

Privatna bosansko-hercegovačka televizija Face TV, koja od samog svog starta emitira nekodirano putem satelita Eutelsat 16A, konačno će kodirati svoj signal.

To je u večerašnjoj emisiji "Centralni dnevnik" potvrdio i sam vlasnik i osnivač ove televizije Senad Hadžifejzović. Također na zvaničnoj facebook stranici Face TV-a stoji obavijest sljedećeg sadržaja: "10. oktobra Face TV kodira svoj satelitski kanal. 17 mjeseci preko satelita emitiramo naš program, otvoreno, free, besplatno za vas, a već 15 mjeseci najavljujemo da ćemo taj signal zaključati, zatvoriti, i evo 10. oktobra, mi ćemo to i učiniti. Satelitske kartice možete naručiti preko našeg web portala www.facetv.ba i preko naših distributera u Evropi čija imena i kontakte ćemo objaviti na našoj web stranici i u našem programu."

Gledatelji su u prethodnom razdoblju mogli naručiti kartice za dekodiranje po akcijskoj cijeni od 100 eura. Nakon što signal bude kodiran, cijena kartice bi trebala biti povećana.

Za prijem signala, osim kartice potrebno je posjedovati resiver sa CA slotom koji podržava Viaccess sistem kodiranja.

Face TV je pokrenut 15.01.2012. godine od strane jednog od najpoznatijih urednika informativnih emisija u BiH, Senada Hadžifejzovića. Emitira informativne emisije, jutarnji program, muzički program, te povremeno sportske događaje.

 

Tehnički parametri:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,262 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S/QPSK

Autor: media-sat.net

Nema komentara