Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Eutelsat 25B/Eshail 1 u geostacionarnoj orbiti

Tvrtke Eutelsat Communications i EshailSat objavile su da je njihov zajednički satelit Eutelsat 25B/Eshail 1 koji je lansiran 29. avgusta, dosegao geostacionarnu orbitu.

Sekvencu za oslobađanje i raspoređivanje solarnih area i komunikacijskih antena uspješno je završila tvrtka Space Systems/Loral, proizvođač satelita. Eutelsat 25B/Eshail 1 sada prolazi kroz niz intraorbitalnih testova kojima upravlja Eutelsat iz svog teleporta u Rambouilletu.

Eutelsat i EshailSat planiraju svoj zajednički satelit dovesti do ciljne pozicije 25.5° E krajem oktobra. Eutelsat 25B/Eshail 1 je dizajniran da pruža usluge televizijskog emitiranja, poslovnim i javnim agencijama na Bliskom Istoku, u Sjevernoj Africi i Centralnoj Aziji uz pomoć kapaciteta u Ku i Ka-bandu. On će zamijeniti postojeći satelit Eutelsat 25C na poziciji 25.5° E gdje će pružati vrhunsku geografsku pokrivenost i povećati kapacitet u digitalnim tržištima. Eutelsat 25C će nakon napuštanja pozicije 25.5° E biti smješten na neku drugu lokaciju gdje će nastaviti s pružanjem komercijalnih usluga.

Nema komentara